Новини по нашому 270 Переглядів 0 Рейтинг

Харчування для школярів на Закарпатті (відео)

лютого 29 / 2024


У Лазещинському ЗЗСО з початку навчального року розпочали харчування учнів. У закладі провели капітальний ремонт харчоблоку.

Обладнали його всім необхідним устаткуванням, згідно вимог шкільних їдалень в Україні. Капітальний ремонт харчоблоку провели за 780 тисяч гривень. За 120 тисяч гривень придбали установку для осмосної очистки води. Школа знаходиться у такій місцевості, де у воді багато заліза, тому станція була для закладу просто необхідна. Встановили станцію місцеві підприємці. Готують для школярів за розробленим меню, що презентувала перша леді України Олена Зеленська разом з відомим кухарем Євгеном Клопотенком.

З представленого переліку страв, обрали ті, що найбільше підходять для регіону та до вподоби школярам. У новому меню страви готують з мінімальним використанням солі та цукру, аби харчування було не лише смачним, а й корисним. Учні залюбки куштують страви, та зізнаються, готують у школі смачно.

До 2019 у всіх закладах відбувалося за тендерами, зараз харчування учнів повністю забезпечує відділ освіти. Наразі, через брак фінансування, харчують лише учнів пільгових категорій, проте зовсім скоро планують зробити таку послугу доступною для усіх школярів. Працюють і над удосконаленням харчоблоків у всіх закладів освіти.

Сподіваються на підтримку від держави у рамках програми першої леді Олени Зеленської для створення опорної їдальні.
Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар