Новини по нашому 743 Переглядів 0 Рейтинг

Скандал в ужгородському університеті: на роботу повернувся завкафедрою, якого раніше затримали за хабарі

січня 28 / 2024
У Закарпатській прокуратурі вже прокоментували цю ситуацію.

Завідувач кафедри військової підготовки Ужгородського національного університету Василь Олійник, якого раніше затримали на хабарі, повернувся на роботу. Термін усунення з посади у кримінальній справі сплив 25 січня 2024 року.



Клопотання про продовження терміну усунення до Ужгородського міського районного суду Закарпатської області не надходило, тож Василь Олійник отримав можливість знову повернутися до своєї роботи. Про це повідомляє ZAXID.NET.

Справа в тому, що суд не може за своєю ініціативою продовжити термін усунення з посади. Для цього має бути клопотання сторони звинувачення.

У Закарпатській обласній прокуратурі прокоментували ситуацію. Спікерка Катерина Хижняк розповіла, що клопотання про усунення Олійника з посади було подано до суду. Засідання відбудеться 8 лютого. У прокуратурі зазначили, що не могли продовжити термін усунення під час досудового розслідування, яке відбувалося з 25 жовтня до 19 січня.

За що затримали Василя Олійника

Полковника запасу та завкафедрою військової підготовки УжНУ підозрюють у корупції. Його впіймали "на гарячому" 20 жовтня 2023 року.

За даними слідства, Василь Олійник брав зі студентів гроші за пропуск практичних занять. Нібито з ним можна було домовитись і зовсім не відвідувати військову кафедру. Ціна питання у межах 300-500 доларів. Правоохоронці вважають, що за один семестр Олійник міг заробити від 10 до 15 тисяч доларів.

Раніше "Телеграф" писав, що викладач показував студентам порно в одному із львівських університетів. Справа дійшла до суду, але його вирок дивує.
Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар