Новини по нашому 440 Переглядів 0 Рейтинг

До «швидкої» - на санчатах: медики змушені знаходити різні виходи, щоб врятувати пацієнта

січня 28 / 2024

До 🚑«швидкої» - на санчатах
☝️ На Великоберезнянщині - другий за сьогодні випадок транспортування пацієнтки до🚑 «швидкої» на санчатах. Виклик надійшов о пів на п’яту пообіді із с.Загорб: «У 58-річної пацієнтки температура 40 °С, задуха, біль у грудях, запаморочення, втрачає свідомість». Медична бригада у складі фельдшера Павла ДРАНЧАКА та водія Сергія ГОТРИ виїжджає на виклик.
«Коли почули адресу, то одразу повідомили диспетчера, що, ймовірно, доведеться частину шляху долати пішки. Добре знаємо цей регіон і завжди у зимовий час проблема дістатися», - розповідає фельдшер.
‼️При спробі заїхати на крутий схил, медичне авто ковзало і зупинялося.
«Залишили 🚑машину внизу, взяли медикаменти та апаратуру і попрямували вверх. 1,5 км – і ми на місці. Огляд пацієнтки, кардіограма, тиск, визначення сатурації та рівня цукру тощо… Маємо підозру на пневмонію та напад стенокардії. Сатурація загрожуюча - 83 (!!!). Дію максимально швидко: внутрішньовенний доступ, інфузія. Напад стенокардії та задухи – знято, також введено жарознижуючий розчин. Після стабілізації стану пацієнтки – транспортуємо до автомобіля «екстренки». Найзручніше і найшвидше в цій ситуації – санчатами. Чоловік хворої разом з дружиною сів на цей транспортний засіб і вправно «з вітерцем» з’їхав аж до самої швидкої. Одразу ж в машині підключаємо кисень і веземо пацієнтку до🏥 Великоберезнянської лікарні».

В стабільному стані медична бригада доставила хвору до 🏥медзакладу.
‼️ «103» нагадує: Зараз сезон грипу та ГРВІ, які зазвичай можна лікувати в домашніх умовах. Але в деяких випадках буває ускладнення, в т. ч. і пневмонії, відтак, може знадобиться термінова медична допомога.

🚑Викликати швидку необхідно якщо:
🔸Висока температура не знижується після п'яти днів хвороби.
🔸Температура вище 40 градусів.
🔸 Сильний головний біль в області потилиці, який не проходить після прийому знеболюючих.
🔸З'являються задишка, запаморочення.
🔸Виникають судоми.
🔸З'являється геморагічний висип (висип у вигляді червоних крапок).
🔴У групі ризику: діти до 6 років, люди похилого віку, люди з серцево-судинними захворюваннями, нирковою недостатністю, неврологічними хворобами.
Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар