Ужгородський міськрайонний суд спростував інформацію що до суспільний резонансної справи

січня 25 / 2024

"Суд не в праві за власною ініціативою продовжувати чи обирати захід забезпечення кримінального провадження у вигляді відсторонення від посади!!!!!
Детальніше:
Розуміючи суспільний резонанс справи відносно викладача одного з місцевих університетів, який підозрюється у вчиненні злочину за ч.1 ст.368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання службовою особою неправомірної вигоди), та публікацій у деяких ЗМІ про факт повернення обвинуваченого на роботу, Ужгородський міськрайонний суд роз'яснює:
За приписами статті 155 КПК України, прокурор чи слідчий, за погодженням з прокурором, має право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження з клопотанням про відсторонення особи від посади.
Також положення статті 158 КПК передбачають право прокурора звертатися з клопотанням про продовження строку відсторонення від посади.
Отже, відповідно до ухвали слідчого судді від 25.10.2023 громадянина України підозрюваного у вчинені злочину за ч. 3 ст. 368 КК України, викладача одного з місцевих вишів, за клопотанням старшого слідчого СВ Ужгородського РУП ГУНП в Закарпатській області, погодженого прокурором Ужгородської окружної прокуратури, відсторонено від посади до 19.12.2023 року.
В подальшому, уххвалою слідчого судді від 15.12.2023 року, за клопотанням прокурора Ужгородської окружної прокуратури, відсторонення від посади продовжено до 19.01.2024 року.
17.01.2024 року, після завершення досудового розслідування, до Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області надійшов обвинувальний акт у кримінальному провадженні, щодо обвинувачення вже згаданого громадянина України у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст.368 КК України. Підготовче засідання, відповідно до ухвали головуючого судді по справі, призначено на 08.02.2024 року.
Разом з обвинувальним актом, клопотання про продовження строку відсторонення від посади, обрання чи зміни запобіжного заходу не надійшло!!!
Суд не має права за власною ініціативою, без клопотання сторони обвинувачення, продовжувати обраний раніше захід забезпечення кримінального провадження, а саме: Відсторонення від посади" - йдеться в повідомленні суду.

Мова йде про завідуючого кафедри військової підготовки УжНУ, якого підозрють в отриманні хабаря.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар