Новини по нашому 2 617 Переглядів 1 Рейтинг

На Закарпатті бригада швидкої працює блискавично: рятують серця

лютого 27 / 2023
🥰💓РЯТУЄМО СЕРЦЯ: успішна реанімація в Анталовцях та своєчасна катетеризація в Хусті
«Біль у грудях, чоловікові погано», - схвильовано повідомив жіночий голос на лінію «103».

🔰Виклик надійшов у п’ятницю, близько пів сьомої ранку. І вже за хвилину бригада № 303 (лікар Владислава ЛЕГЕЗА, фельдшер Вікторія СЕРДЮК, водій Іван ЛЕГЕЗА) мчала до села Анталовці, що на Ужгородщині. Зі слів 65-річного пацієнта, кілька років тому мав інфаркт та дві зупинки серця.
«Знімаємо кардіограму, міряємо тиск та пульс… Пацієнт знепритомнів, критично низький тиск, зупинка серця. Починаємо проводити реанімаційні заходи (непрямий масаж серця, штучне дихання за допомоги мішка Амбу тощо) і вже за дві хвилини пульс відновився, пацієнт прийшов до свідомості», - розповідає лікар Владислава ЛЕГЕЗА.
Хворого транспортували до Ужгородської ЦМКЛ, де одразу ж доправили у кардіореанімаційне відділення. Сьогодні зранку пацієнта переведено у загальну палату.
🔰Швидкість та професіоналізм дій медиків під час критичних станів пацієнта стають визначальними у боротьбі за життя. Останній випадок, що трапився у суботу з мешканцем с. Черна на Берегівщині, є тому підтвердженням. До центральної оперативної диспетчерської ЗТЦЕМД о 15.53 поступив виклик від 69-річного пацієнта. Скарги: біль та тиснення за грудиною, важко дихати. За 10 хвилин бригада № 805 (фельдшер Михайло ДОБОШ, водій - Ігор ОРАВЕЦЬ) вже була на місці і надавала допомогу хворому.
«Кардіограма показала інфаркт задньої стінки міокарду. Відтак – негайно транспортували до Хустської лікарні», - розповідає фельдшер Михайло ДОБОШ.
Медики лікарні провели стентування судини, відновили кровопостачання.
‼️💔☝️ Нагадуємо небезпечні симптоми інфаркту за яких потрібно НЕГАЙНО телефонувати на 103 :
✅дуже сильний пекучий, стискаючий біль за грудиною, що не зникає понад 15 хвилин після прийому ліків;
✅ біль між лопатками;
✅ відчуття болю у лівій руці, шиї та нижній щелепі;
✅ задишка, пітливість;
✅ нудота, блювання;
✅ запаморочення, слабкість.
Зволікати не варто, адже при інфаркті кожна хвилина може коштувати життя.
Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар