Новини по нашому 671 Переглядів 0 Рейтинг

У сніжних лісах на Закарпатті фартить на вражаючі знахідки (ФОТО)

грудня 19 / 2023

Не залежно від того, що надворі зима, а в лісах сніжно, в областях України і досі знаходять гриби. Унікальними знахідками поспішають похвалитися у мережі Фейсбук.

Цьогоріч гриби рясно вродили і в лісах Закарпаття. Полювали за знахідками і в низинах, і в горах. Одними із найгрибніших місцин були Рахівщина, Свалявщина, Ужгородщині, Перечинщина. У селах Турянщини "гатили" відрами біляків, щастило й на рідкісні екземпляри.



А от цьогоріч у Карпатах узагалі відшукали чудо природи - гливу рожеву, яку можна не тільки сушити, але й робити із неї цукати. Також вдавалось натрапити й на гриби із не зовсім приємним виглядом у формі кінцівок.

Урожайними ліси України цьогоріч були й на одні з найчистіших грибів у світі - лисички. Відзначмо, це одні із грибів, які майже не їдять хробаки, вони збагачені йодом та не вбирають радіонуклідів. Попит на лисички у 2023-му був одним із найбільших.

Антирадіаційні лисички і досі ще збирають в грибних українських лісах. Людей вражають такі аномалії, в коментарях відзначають, що гриби в Україні "з такими темпами" можна буде збирати й до самого Різдва.
Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар