Новини по нашому 354 Переглядів 0 Рейтинг

Травмувалися в Карпатах? Не хвилюйтеся – гірські рятувальники не кинуть вас напризволяще

грудня 21 / 2023

А незабаром вони стануть ще спритнішими у допомозі постраждалим, і все завдяки українсько-польському проєкту «Підвищення ефективності надання первинної медичної допомоги рятувальниками та рятувально-медичними командами», котрий реалізується в рамках програми Interreg NEXT Poland-Ukraine 2021-2027.
Головним партнером проєкту, що фінансуватиметься з фондів Європейського Союзу, виступає Головне управління ДСНС України у Закарпатській області, яке співпрацюватиме з львівськими рятувальниками, 2 Спеціальним центром швидкого реагування ДСНС України, Асоціацією гірських провідників «Ровінь» та Воєводською станцією швидкої допомоги в польському місті Перемишль.
Загальний бюджет проєкту становить два із чвертю мільйони євро, які співфінансуватимуться польською та українською сторонами. Закарпатські рятувальники за свою частку – 900 тисяч євро – планують закупити для гірських рятувальників необхідну техніку (квадроцикли й автомобілі високої прохідності), одяг та медичне обладнання. Це забезпечить оперативне реагування на виклики й кваліфіковане надання першої медичної допомоги постраждалим у гірських походах.
Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар