Новини по нашому 759 Переглядів 0 Рейтинг

Міжнародна акція в Карпатському біосферному заповіднику

жовтня 29 / 2023

Карпатський біосферний заповідник із 2021 року реалізує міжнародний проєкт під назвою: «LIFE - Збереження старовікових лісів у Європі 🌲: природна спадщина, загальний опис, синтез та екосистемні послуги», про який ми вже неодноразово писали. Нагадаємо, що проєкт націлений на захист пралісів та старовікових лісів у Європі. Він є одночасно і науковим, і природоохоронним, і промоційним. Загалом у даному проєкті, який фінансується природоохоронною програмою Європейського Союзу LIFE+, беруть участь 16 організацій із 8-ми європейських країн. Завершити реалізацію проєкту заплановано на 2024 рік.
Минулої суботи, у рамках згаданого вище проєкту, а також із нагоди 55-річчя створення установи, Карпатський біосферний заповідник провів просвітницький захід на території Трибушанського природоохоронного науково-дослідного відділення. Його мета полягала в покращенні розуміння цінності старовікових лісів і пралісів для суспільства, а також тих екосистемних послуг, які вони продукують. У рамках заходу проведено екскурсію старовіковими лісами і пралісами до мальовничого водоспаду на потоці Лихий 🚶🚶‍♀️. Акція носила міжнародний характер, адже до неї приєдналися наші німецькі колеги по даному проєкту разом із партнерами з Університету сталого розвитку з м. Еберсвальде (ФРН). Загалом в екскурсії, окрім працівників заповідника, взяло участь понад 20 осіб. Серед них делегація Тячівської райради на чолі з її головою Юрієм Беріндє, представники активів Великобичківської і Ясінянської територіальних громад, державних установ, бізнесових структур, громадських організацій, а також працівники освітньої галузі, шкільна молодь, тимчасово переміщені особи і просто небайдужі громадяни.
Підсумки заходу підвів директор Карпатського біосферного заповідника Микола Рибак, який, зокрема, вручив усім учасникам сувеніри🎁 з логотипами програми LIFE+ і власне проєкту. На завершення зазначимо, що акція більш ніж вдалася. Усіх поставлених цілей досягнуто, а золота осінь🍂 додала незабутнього колориту нашій мандрівці, так само як і неформальне спілкування в її процесі.
Координатор проєкту LIFE у Карпатському біосферному заповіднику Василь ПОКИНЬЧЕРЕДА
Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар