Новини по нашому 690 Переглядів 0 Рейтинг

Ріки, наче артерії, пов’язують своїми водами різні райони, області і країни: ріки Закарпаття переповненні сміттям

вересня 28 / 2023
Але разом із водами, річки несуть тони сміття, в тому числі - небезпечного пластику, пакети, скло.
Сьогодні, за дорученням Віталій Матій - голова Берегівської РДА, виконуючий обов’язки начальника відділу містобудування, архітектури та інфраструктури Євген Дуридівка взяв участь у спланованому заході з очищення від засмічення та відновлення безперешкодної течії русла річки Боржава біля села Квасово, на Берегівщині.
Участь в екологічній толоці взяли, директор обласного Департаменту екології та природних ресурсів Юрій Шпонтак, начальник Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса Олег Кисіль та його заступник Сергій Бенеш, працівники міжрайонного управління водного господарства Берегівського району на чолі з Василем Турянином, представники Великоберезької громади та еко-активісти.
💠Боржава - важлива водна артерія області, протікає на території колишнього Свалявського, Іршавського, Виноградівського та Берегівського районів, яка в свою чергу впадає в Дунай.
Сьогодні за допомогою спецтехніки з річки вибрали сміття та велетенські брили дерев, розсортували – пластик, скло та деревину.
💬Віталій Матій: Маємо об’єднати зусилля щоб зробити наші річки, прибережні зоні і наш край загалом чистішим і гарнішим! Наші річки впадають у Дунай, несуть сміття в Європу, що завжди викликає міжнародний резонанс і псує імідж країни. Всі разом маємо працювати над екологічною свідомістю і навичками. Адже тут жити нам та нашим нащадкам.
💚Дякуємо всім, хто долучився до цієї важливої екологічної проблеми!









Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар