Новини по нашому 2 577 Переглядів 3 Рейтинг

Два комунальні заклади Закарпатської облради соціальної сфери визнані найкращими в Україні

вересня 20 / 2023

В облраді відбулися засідання наглядових рад зазначених закладів, на порядку денному – узгодження кандидатур на посади керівників. Інформувала із зазначених питань в.о. директора департаменту соцзахисту населення ОВА Наталія Омелянюк.

Насамперед обласні депутати ознайомилися із матеріалами щодо роботи КУ «Мукачівський психоневрологічний інтернат», де профільний підрозділ ОВА клопоче про винесення на розгляд чергової сесії облради питання щодо продовження контракту строком на три роки діючому директору Тарасу Іпполітову. У ході засідання наголошувалося, що установа надає послуги стаціонарного догляду особам із стійкими інтелектуальними або психічними порушеннями. Тут забезпечено надання відповідних послуг підопічним з урахуванням побажань, індивідуальних особливостей діагнозу тощо. За період роботи керівник зробив вагомий внесок щодо забезпечення матеріально-технічної бази та благоустрою інтернату. Присутній на засіданні директор КУ презентував стан справ у закладі та своє бачення щодо його подальшої ефективної роботи. Відтак, обласні депутати – члени Наглядової ради погодили розгляд на пленарному засіданні чергової сесії облради кандидатури Т. Іпполітова на посаду очільника інтернату.

На наступному засіданні Наглядової ради узгоджувалася кандидатура на посаду директора КУ «Соціальний абілітаційно-реабілітаційний центр «Парасолька» облради. Заклад працює завдяки фінансовій підтримці Швейцарської Конфедерації та БО «Комітет Медичної Допомоги в Закарпатті» і був першим пілотним проєктом в Україні, який передбачав інтеграцію осіб з інвалідністю у суспільство. Ознайомившись із поданим звітом про роботу на посаді директора установи Оксани Лукач та поспілкувавшись із нею, члени Наглядової ради підтримали пропозицію щодо продовження контракту із нею строком на три роки.



У ході засідань звучали конструктивні рекомендації від обласних депутатів щодо діяльності закладів та надання належних соціальних і медичних послуг, організацію дозвілля підопічних тощо.

Участь у засіданнях наглядових рад узяли: перший заступник голови Закарпатської облради Андрій Шекета, заступник голови облради Василь Дем’янчук, обласні депутати Василь Іванчо, Йосип Борто, Юрій Гуледза, Федір Шандор, Михайло Кіш, Єлизавета Біров, Іван Галамбіца, Юрій Покорба, Іван Синетар, Федір Яринич.
Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар