Новини по нашому 3 015 Переглядів 0 Рейтинг

В істоти - зуби-ножиці та невгамовний апетит: закарпатців настигла нова напасть

серпня 05 / 2023

Закарпатці розповідають, як їхню городину поїдає невпійманий звір.

Жителі області на власних городах почали виявляти украй неприємну картину - врожай багатьох овочів йде на нівець. Його поїдає невідомий шкідник, відзначають господарі. Утім, що за звір нищить городину місцевих мешканців, люди не знають, адже впіймати злодюжку, за їх словами, ніяк не вдається.

Відзначмо, раніше "Голос Карпат" інформував, як значних бід місцевим жителям завдали руді слимаки. У деяких районах, розповідають селяни, цьогоріч їх було врази більше, аніж торік. Ненаситні істоти перевели на нівець як городину у місцевих обійстях так понівечили й садовину. Та якщо й рудих слимаків людям вдається ловити і знищувати різними способами, то деяких ласунів на городах ніяк не впіймають.

Напередодні ми писали, як невідома істота нищить врожай картоплі в населення. Жителі кажуть, що цей шкідник із чималим апетитом, адже картопля пошкоджена цією твариною у багатьох місцевих господарів.

Кому вдалося побачити звіра, кажуть, він схожий на пацюка, утім врази більший. Такого звіра люди, як відзначають, раніше не бачили біля обійсть.

Та не лише "другий хліб" нівечать невпіймані злодії на полях закарпатців, а й інші овочі. Із невідомими шкідниками зіткнулись на Перечинщині та Виноградівщині. Тут голодні істоти зрізають зубами-ножицями врожай квасолі. Шкідники змітають квасолю кущ за кущем, залишаючи на верхівці куща рівні зрізи від гострих зубів. Одні кажуть, що це, вочевидь, дикі зайці або ж гризуни, утім справжнього злодія ніхто не впіймав.

"Цього року справжня напасть на городину. Шкідників різних дуже багато, хоч номер один пожерачі - то руді слимаки, усе поїли в саду й на городі, не оминули і квіти - переточтли у мене усі іриси", - відзначає Марія Михайлівна.

"А зараз маємо нову біду, нещодавно щось почало масово нищити нашу картоплю, пізніше якась невідома істота взялась поїдати й квасолю. Я пішла днями на ниву - усі кущі із квасолею ніби хтось позрізав ножицями, так гарно верхівки були попритинані. Але видно, що то згрижене все, а не зрізане. То може зайці або ж миші, або ще якийсь звір із дуже гострими зубами. Що тут у нас завелося не знаємо", - відзначає газдиня.
Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар