Новини по нашому 1 161 Переглядів 0 Рейтинг

«Руда нечисть» на Закарпатті жере даже хрін (Фото)

серпня 03 / 2021

Що не зачепили руді слимаки біля обійсть закарпатців, не з’їли, то це мабуть що троянди.
Вочевидь, врятували ці ніжні квіти колючі шипи. І все ж, багатьом закарпатцям не пощастило уберегти цьогоріч ані квіти ані городину від рудих слимаків. Нашестя рудих слимаків цьогоріч почалося у травні.

Зазнали нещадного впливу цієї напасті практично у всіх районах області: Мукачівщині, Ужгородщині, Берегівщині та зокрема й Перечинщині. І як би не намагались протистояти нашестю рудих більшість господарів, а городину всю не вдалось врятувати, як відзначають селяни. Хороший врожай городини пощастило зібрати мізерній частині господарів.

Цьогоріч, за словами закарпатських господарів, слимаки понівечили довгоочікуваний урожай огірків та томатів, капусти. Звели на нівець усю зелень – петрушку й цибулю. У багатьох від візитів «рудих» не залишилось квасолі. У той же час руді слимаки не спиняються й далі руйнують посаджене закарпатцями. Уже дістались й до хріну, кажуть господарі.

Але єдине, що змогли врятувати краяни, це мабуть ароматні троянди. Їх слимаки не зачепили. Від решти квітів, наголошують закарпатці, лишилось одне стряпаччя. Руді шкідники все понищили.
Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар