Новини по нашому 901 Переглядів 0 Рейтинг

Волонтери відремонтували екопункт у підніжжі Говерли

червня 16 / 2023

Екопункт під найвищою вершиною Карпат ⛰ споруджений заповідником у 2004 році. І з того часу він постійно надає притулок туристам, які потрапили у негоду⛈❄️.
Однак, за майже 20 років дерев’яному будиночку і самому дісталося на горіхи від складних погодних умов 🌬 та неохайних туристів – підлога практично зігнила, лавки та нари зруйнувалися, тут неодноразово виникали пожежі. Працівникам заповідника неодноразово доводилось підремонтовувати 🔧екопункт та його «начиння».
Цього року ініціативу відремонтувати такий важливий для туристів притулок 🛖 проявив благодійний фонд «Зорі надії». Його представники узгодили з установою терміни та об’єм робіт, уклали угоду про співпрацю, засукали рукави та взялися до роботи! 👍
9-11 червня волонтери невтомно працювали:
☑️ замінили підлогу в екопункті;
☑️ влаштували нові нари;
☑️ встановили новий стіл.
На черзі – заміна вікна та поновлення інформаційних стендів, які серед іншої інформації містять телефони📞 рятувальних служб.
До речі, «Зорі надії» налаштовані не завершувати на цьому свій надзвичайно цінний внесок в утримання високогірної інфраструктури для пішохідних мандрівників. В планах на подальшу співпрацю із заповідником:
🔸 ремонт екопункту «Рогнєска» під Петросом;
🔸 облаштування великого притулку в ур. Перемичка під Говерлою базі інформаційного центру «Високогір’я Карпат».
☝️На своїх сторінках у соціальних мережах волонтери закликають долучатися до ініціативи всіх людей, хто закоханий у Карпатські гори.
А ми просимо з шаною ставитися до туристичної інфраструктури у високогір’ї, адже ремонтні роботи там дуже ускладнені кліматичними чинниками:
👉користуйтесь туристичними примусами, не паліть ватру в непристосованих приміщеннях;
👉 не пошкоджуйте підлогу та дерев’яні нари;
👉 залишайте у притулку чистоту та порядок після свого відпочинку.
Долучайтесь до волонтерських ініціатив✊ – це крок до спільної Перемоги🇺🇦!
Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар