Новини по нашому 709 Переглядів 1 Рейтинг

На Закарпатті створять Центр підтримки та розвитку вівчарства

травня 26 / 2023

Відповідний проект рішення сьогодні було запропоновано винести на порядок денний 10-ї сесії облради на засіданні постійної комісії з питань адміністративно-територіального та земельного устрою, агропромислового комплексу та розвитку села під головуванням депутата Федора Шандора.
У пояснювальній записці до проекту рішення вказано, що Центр відкриють з метою створення сприятливих умов для розвитку вівчарства, покращення племінних та продуктивних якостей тварин, створення інфраструктури м'ясо- та молокопереробки продукції вівчарства, переробки вовни та шкур, повідомила виконувачка обов’язків директора департаменту агропромислового комплексу Закарпатської ОВА Ольга Перепелиця.
Повна назва юридичної особи, про яку вказано у проєкті – Комунальна установа „Центр підтримки та розвитку вівчарства” Закарпатської обласної ради.
Центр передбачає проведення навчань з питань вівчарства, надання консультаційних послуг із зоотехнічного та ветеринарного обслуговування вівчарства, організацію селекційного покращення у вівчарстві, зокрема через закупівлю покращеного поголів’я племінних тварин та створення потужностей із переробки продукції вівчарства (молока, м’яса, вовни, шкур, тощо).
Члени комісії також пропонують до затвердження хід виконання Програми розвитку і підтримки тваринництва та переробки сільгосппродукції на 2021-2025 роки та розглянули ряд поза профільних питань.
У засіданні комісії також взяли участь депутати Олександр Антал, Іван Синетар, голова облради Володимир Чубірко та керуюча справами Мирослава Ливч.
Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар