Триває робота у постійних профільні комісіях Закарпатської облради

жовтня 28 / 2022

Напередодні сесії облради, що відбудеться 3 листопада об 11.00, засідали постійні комісії з питань адміністративно-територіального та земельного устрою, агропромислового комплексу та розвитку села та з питань транскордонного співробітництва, розвитку туризму та рекреації Закарпатської обласної ради. Спочатку профільні питання під головуванням Федора Шандора розглянула комісія з питань адміністративно-територіального та земельного устрою, агропромислового комплексу та розвитку села.
У центрі уваги депутатів — звернення облради до керівництва Держагенства лісових ресурсів України щодо питань реформування управління лісової галузі та створення Закарпатського регіонального офісу ДП «Ліси України» в м. Ужгороді. На думку Федора Шандора, прийняття рішення про позбавлення Закарпаття управління лісовими ресурсами, де лісова галузь є бюджетоформуючою, матиме вкрай негативні наслідки і призведе до соціальної напруги в області і може призвести до децентралізації влади, оскільки це втратити для бюджетів територіальних громад. Відтак доповнення до звернення запропонував Іван Синетар. Зокрема, до тексту варто додати тезу, про те, що Закарпатська облрада, вважає за доцільне центром Карпатського регіонального офісу ДП «Ліси України» визначити місто Ужгород, а у випадку якщо це буде неможливо - додатково створити Закарпатське регіональне представництво в м. Ужгород з сферою координації 12-філій Закарпатської області, площа лісового фонду яких становить 585 тис. га.
Профільна комісія з питань транскордонного співробітництва, розвитку туризму та рекреації Закарпатської обласної ради, під головуванням Михайла Кіша детально ознайомившись із питаннями порядку денного 8-ї сесії обласної ради, схвалила їх для подальшого розгляду на президії та у сесійній залі.
Денис Ман, який підключився до роботи комісії із фронту, акцентував на тому, що у складний для країни період, необхідно ефективно і раціонально використовувати комунальне майно, як складову наповнення бюджетів усіх рівнів.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар