Новини по нашому 1 905 Переглядів 0 Рейтинг

На Рахівщині на узбіччі дороги лежить здохлий пес, нічого дивного, якби не одне але

листопада 08 / 2022


Ситуації, коли собака вибігає на проїжджу частину і виявляється під колесами автомобіля, на жаль, не рідкість. Саме така прикра ситуація сталася днями на Рахівщині, у селищі Великий Бичків. Здохла, збита собака лежить зараз на узбіччі дороги. Та все б і нічого дивного, якби не одне але. Про це розповідає місцева жителька Галина Шутко:

“Друзі при виїзді з Бичкова в сторону Солотвино, напроти пилорами з самого ранку до тепер лежить збита собака, а біля неї не відходить інша собачка. Надворі дощ і холодно. Можливо хтось з місцевих їх знає, щоб забрати песика до дому, чи можливо заблукали”, – розповідає жінка та додала фото.


Вірний друг залишився біля місця трагедії, і ні на мить не полишає свого здохлого товариша. Собаки видно що не “голодовані”, доглянуті тож напевно є і господарі. Було б добре щоб знайшлися, та забрали згорьованого, втратою собаку.


На жаль за збиту тварину в Україні відповідальність водії не несуть. “Карпатський Об’єктив” навіть дослідив цю тему, і ось що ми знайшли:

Чинні Кримінальне та Адміністративне законодавство не місять статті за збиту собаку ні як адміністративне правопорушення, ні як злочин. Однак, є певні нюанси. Так, за загальним правилом, відповідальність за ДТП настає за статтею 124 КУпАП саме за «пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна». Як бачимо, тварини напряму не передбачаються як об’єкт, якому завдається шкода власником транспортного засобу.

З огляду на це, за збиття бездоглядної (вуличної) собаки, ніякої відповідальності не настає, через відсутність факту ДТП. Саме через це, часто кажуть що ніякої відповідальності за збитих тварин водій не несе.

Але все одно водіям потрібно бути обачними, адже якщо збили собаку на машині – прикмета обіцяє, що ця подія обов’язково спричинить негативні наслідки у житті водія. Старі люди кажуть: -якщо ви збили собаку на машині, то згідно з народними повір’ями, вас наздожене смуга невдач. Ну це звісно збудеться якщо ви щиро вірите у прикмети.

Тож будьте обачні та щасливої всім дороги!
Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар