Новини по нашому 8 111 Переглядів 6 Рейтинг

«Я помираю…» - прошепотіла пацієнтка.«Ні! Тільки не на моїй зміні!»: На Рахівщині фельшер врятувала життя старенькій

вересня 06 / 2022

До 76-річної пацієнтки із с. Кобилецька Поляна з Рахівщини 🚑 "швидка" домчала за лічені хвилини. 👩‍⚕️Фельдшер Влада КОСМИНКО, побачивши адресу виклику, негайно зателефонувала – пацієнтку знає давно, декілька разів була в неї на виклику. Жінка важко перехворіла минулого року на ковід, мала проблеми із серцем, а зараз – задихалася… Сатурація – 46, серцебиття – 48-52, тиск – 110/90. Дії бригади були блискавичними – катетер, інфузія, кисень. «Я помираю…» - прошепотіла пацієнтка, втрачаючи свідомість… І останнє що почула: «Ні! Тільки не на моїй зміні!»
І вже за три дні пацієнтка Катерина ФЛАЙШЕР телефонує на «103» і дякує медикам за врятоване життя. Жінка емоційно та зворушливо розповідає:
💬«У суботу, 3 вересня, я зателефонувала на «швидку» попросити пораду щодо ліків – почувала себе не дуже добре, слабкість, важко дихати, пульс був сповільнений. Медик диспетчерської негайно скерувала до мене бригаду «швидкої». Дякую тій людині, що прийняла виклик і по скаргах зрозуміла - потрібна не консультація-порада, а медична допомога. Не минуло і хвилини, як зателефонувала фельдшер бригади «швидкої» і сказала які ліки треба прийняти поки автівка в дорозі. Як відбувалися медичні маніпуляції – ставили катетер, капали медикаменти, підключали кисень, я майже не пам’ятаю. До автівки мене несли на руках шофер та фельдшер. Дорогою я декілька разів втрачала свідомість і в мене відняло мову… І тільки на холодному столі рентгенкабінету, вже у Рахівській районній лікарні, прийшла до свідомості. Лікар, який був поряд, заспокоїв – все буде добре… У понеділок надвечір я вже знову змогла говорити, а сьогодні – хочу всім вам, героям-рятівникам людських життів, низько вклонитися і подякувати за вашу роботу.
💬 Дякую всім, хто причетний до порятунку мого життя, хто щодня 24/7 готовий прийти на допомогу. І диспетчерам, які цілодобово приймають виклики, і бригаді № 1208 у складі розумниці фельдшера Влади КОСМИНКО та водія Ярослава ТИМЧАКА, і своєму сімейному лікарю Любові БІЛЯК, і кардіологу Лесі ВОЛЧЕК, і лікарю-анестезіологу Олександру ВАХЛАМОВУ і всьому високопрофесійному складу як медичного, так і обслуговуючого персоналу Рахівської районної лікарні та всім-всім медикам. Хотілось би кожного згадати поіменно і кожному особисто подякувати за людяність, за добрі слова, підтримку і вірність своєму благородному покликанню».
🥰 Такі теплі щирі слова подяки на адресу медиків надихають і мотивують кожного з нас 😀💪🚑
Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар