Новини по нашому 1 391 Переглядів 0 Рейтинг

Літо скінчилось: Але чи прийшла осінь у Карпати?

вересня 07 / 2022

Цьогорічне літо в Карпатах видалося незвично посушливим 🌪 і жарким🔥. І це не просто враження, а доведений факт.
У Карпатському біосферному заповіднику створена система метеопостів, що дозволяє проводити базові кліматичні спостереження, аналізувати отриману інформацію та робити цікаві висновки.
Кількість опадів літа-2022 не можна вважати мінімальними за значеннями, хоча вони становлять лише половину норми. Найсухішим періодом між весною та осінню за останні 18 років видалося літо 2010 року.
Початок метеорологічного літа (коли середньодобова температура перевищує 15 градусів) у 2022 році зафіксовано 30 травня. Максимальні температури були відмічені в червні. Найспекотнішого дня термометр затримався на показнику аж 34,5 градусів за Цельсієм🌡! До слова у липні та серпні фіксувалися не набагато менші показники – 33,5 та 33,9 відповідно.
Кількість опадів 🌧 у різні роки в літній період коливається від 17% до 62% від загальних річних показників (в середньому за період 2004-2021 – 34%).
Найсухішим місяцем цьогорічного календарного літа виявився червень – лише 42,2 мм опадів випало у вигляді дощу ☔️. Зазвичай він є доволі вологим у Карпатах, в середньому він дає 11% від загальної річної кількості опадів 🌦. Так у червні 2020 року випало 326,9 мм, а в середньому випадає близько 140 мм.
До речі, метеорологічне літо (ви вже знаєте що це таке) ще триває. Тож, осінь 🍁 стоїть на порозі та заглядає нам у вікна, але ми ще можемо насолоджуватися останніми теплими днями літечка. ☀️
Грійтеся в проміннях карпатського сонечка🌞 та мандруйте горами ⛰!
І пам’ятайте, що ці радості нам дарує ЗСУ💪!
Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України
Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар