Новини по нашому 1 004 Переглядів 0 Рейтинг

«Коли закінчиться війна, відвідаємо всі красиві куточки України, а поки знайомимося із Закарпаттям»: поліцейські області показали діткам-переселенцям красу нашого краю

квітня 07 / 2022
«Коли закінчиться війна, відвідаємо всі красиві куточки України, а поки знайомимося із Закарпаттям»: поліцейські області показали діткам-переселенцям красу нашого краю⛰
Перший тиждень квітня для працівників ювенальної поліції Закарпаття був насичений приємними клопотами: поліцейські організували та провели низку цікавих та пізнавальних екскурсій для діток та дорослих, які приїхали до області, тікаючи від війни.
📍Так, поліцейські ювенальної поліції Іршави спільно з представниками Довжанської територіальної громади показали діткам та дорослим пам’ятку архітектури 18 століття — фортецю графів Телекі в селі Довге, розповіли про історію створення палацу та про історичних постатей, пов’язаних із побудовою та реконструкціями будівлі.
📍Ознайомча прогулянка продовжилася відпочинком на території санаторію “Боржава”. Насолоджуючись мальовничими краєвидами, дітки мали змогу покататися на конях, дізнатися цікаву інформацію про їхні породи та особливості утримання.
📍Того ж дня поліцейські-ювенали Міжгірщини організували для діток-переселенців прогулянку в селі Синевирська Поляна. Майже 30 хлопців та дівчат насолоджувалися гірськими краєвидами Міжгірщини і мали нагоду побачити справжніх бурих ведмедів та вовків, які проживають у спеціальних реабілітаційних центрах для тварин.
Діткам показали, як живуть кілька вовчих сімей з маленькими вовченятами, навчили розпізнавати сірих степових, карпатських, чорних канадських та білих полярних вовків. Чисте гірське повітря, припорошені снігом гори та цікаві “вихованці” екоцентрів залишили в діток тільки позитивні враження.
📍А ювенальні поліцейські Рахівщини провели для діток екскурсію територіями Карпатського біосферного заповідника, а також ознайомили з роботою Музею Карпатських гір. Хлопцям та дівчатам розповіли про кількість та особливості масивів, які заповідник включає в себе, адже його складові відносяться до чотирьох районів Закарпаття, кожен із яких цікавий та різноманітний по-своєму. Юні гості дізналися про те, що Музей Карпатських гір не має аналогів в Україні та випускає власний Вісник.
До Музею народного побуту з маленькими хлопчиками та дівчатками навідалися ювенали Тячева. Дитячу увагу захопили надзвичайно цікаві зразки нарожного вбрання, вишивка, вироби з глини, дерева тощо.
📍Днями екскурсію до найбільшого бункеру України з часів Другої світової війни влаштували для діток поліцейські Воловця. Екскурсовод ознайомив хлопців та дівчаток з історією створення бункера, його конструкцією, провів підземними коридорами до найцікавіших експозицій.
📍Екскурсію Невицьким замком та його околицями провели для діток ювенали Ужгородщини.
Діти з цікавістю слухали про історичних постатей та історичні події, пов’язані з пам’яткою архітектури національного значення, а також захопилися легендами, якими оповиті мури стародавньої будівлі.
👮🏻‍♀️Поліцейські-ювенали відзначають, що вони із великим задоволення продовжать знайомити маленьких жителів інших областей із красою та історичним минулим Закарпаття. І обов’язково здійсниться мрія, якою діти щиро поділилися з поліцейськими — «коли закінчиться війна, відвідати всі красиві куточки кожної області, адже вся Україна надзвичайно красива!».






Категорія : Новини по нашому


Залишити Коментар