«Дитина хрипить, майже не дихає, синіє», – НП трапилась на Закарпатті

вересня 25 / 2024
«Дитина хрипить, майже не дихає, синіє», – схвильовано повідомила на лінію «103» мама 4-річного хлопчика. 🚑Бригада №1300 (лікар Олеся ГОЙЗАН, фельдшер Василь КІНДРАТ, водій Роман ФІЗЕР) негайно виїхала на виклик.
⛰ «До гірського села на Великоберезнянщині наша автівка 🚑 мчала з максимально можливою швидкістю, – розповідає лікар Олеся ГОЙЗАН. – Зі слів мами, хлопчик нічим не хворів, ввечері все було добре, а зранку – судоми, хрипи, дитина непритомна.
💬Після огляду та діагностичних маніпуляцій стабілізували стан хлопчика. Катетер, повітровод, підключаємо монітор пацієнта… 🚑🤝💪Вся наша бригада працювала як єдине ціле – відшліфовані під час навчань та практичних занять навички командної роботи допомогли діяти злагоджено і швидко. 👦Дитину у стабільному стані разом з мамою доставили до обласної дитячої лікарні 🏥в м. Мукачево. І коли малюк під час госпіталізації, нарешті, глибоко вдихнув і почав плакати, ми зрозуміли – все буде добре. Майже три години боротьби за життя маленького пацієнта завершилися перемогою…».
Зараз дитина перебуває в стабільному стані під пильним наглядом 🏥лікарів. Хлопчику проведуть повний комплекс діагностичних обстежень і необхідних лікувальних процедур.
☝️ У таких критичних ситуаціях кожна хвилина має значення. Швидка реакція батьків і виклик «103» відіграли вирішальну роль у порятунку життя дитини. Завдяки правильним і оперативним діям батьків, наша бригада змогла негайно надати невідкладну медичну допомогу. Ми закликаємо всіх не зволікати і вчасно звертатися за медичною допомогою при найменшій підозрі на загрозу життю або здоров’ю дитини.
💛💙Дякуємо родині за оперативність, а нашій команді за професіоналізм і самовіддачу, які щодня допомагають зберігати найцінніше – людські життя.
‼️Дбайте про здоров’я своїх близьких і завжди звертайтеся за допомогою без зволікань.
Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар