Виклик на лінію 103 надійшов із…Чехії: ПІшки, лісом та полем, понад 2 км добиралась до пацієнта бригада швидкої

липня 05 / 2024
ПІшки, лісом та полем, понад 2 км добиралась до пацієнта бригада № 1414 (фельдшер Віра ГОЛУБКА, водій Андрій ПАКАНИЧ).
«Виклик на лінію 103 надійшов із…Чехії. Діти 50-річного мешканця с. Забрідь повідомили, що у тата високий тиск, погано себе почуває і потрібна допомога. За хвилину ми виїхали із пункту постійного базування с.Чумальово. Однак, через розбиту дорогу дістатися місця призначення автомобілем «швидкої» було неможливо, - розповідає фельдшерка. Взяли із собою кардіограф, кейс з медикаментами та все необхідне і попрямували пішки.
Діти пацієнта по телефону докладно пояснювали куди йти, де звертати і шукати будинок їх батька. Ми йшли як по навігатору. З’ясувалося, що чоловік мешкав усамітнено на околиці села. Поряд не було жодного будинку, де б проживали люди…».
Коли бригада дісталася до пацієнта, то з’ясувалося, що він давно хворіє на гіпертонію. Незважаючи на високий тиск 240/120, життєзагрожуючих ознак не було: пульс 76, сатурація 99, кардіограма – в нормі.
«Після обстеження, провели маніпуляції, які стабілізували його стан та запропонували госпіталізацію. Однак, пацієнт категорично відмовився. Назад до медичного автомобіля повертались максимально швидко – будь- якої хвилини могла розпочатися злива…».
За 45 років роботи виклики із пішими походами гірськими селами - звична практика для фельдшерки Віри ГОЛУБКИ: «Через підтоплення та негоду дерев’яні мості у селах є ризикованим для проїзду швидкої, часто доводиться пішки долати і круті схили, і розмиті дороги, ходити навпростець лісом, щоб швидше дістатися до хворого і надати допомогу. І не тільки вдень, але й вночі, за будь якої погоди…».
Проте, незважаючи на екстремальні умови роботи, жінка щиро закохана у свою професію і каже що жодної хвилини не шкодувала про свій вибір…
Ця історія є чудовим прикладом самовідданості та професіоналізму наших медиків, які завжди готові прийти на допомогу, навіть у найскладніших умовах. Дякуємо вам за вашу працю, за вірність благородному покликанню – порятунку життів!
Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар