Полем, лісом та горами, щоб надати допомогу: важкий виклик для швидкої на

березня 13 / 2024
Полем, лісом та горами, щоб надати допомогу
☝️‼️Майже годину пішки добиралась до травмованого пацієнта бригада № 1400 (лікар Євгеній ПОП, фельдшер Олеся ПЕЛЕХ, водій Василь ВОЛОС).
📲Виклик надійшов із с. РУСЬКЕ ПОЛЕ, що на Тячівщині. Діти повідомили, що їх товариш впав з 🚵‍♂️велосипеда і скаржиться на сильний біль у руці, а дорослих поряд нікого немає. На виклик негайно виїхала лікарська бригада. Дорогою медики перетелефонували для уточнення місця перебування постраждалого і з’ясувалося, що підліток травмувався під час розваг на велосипеді в урочищі Дубки.
Підліток займався велофрістайлом і стрибав із трампліна разом з друзями… Невдало загальмував і впав з велосипеда. Зараз з двома друзями знаходився в горах у лісі, в очікуванні допомоги. Ще двоє дітей пішли назустріч «швидкій», щоб показати дорогу…
Санітарне авто медики залишили біля останнього будинку села і далі попрямували пішки. Довелось йти бездоріжжям полем, лісом та горами близько 50 хвилин…
🪵🧎12-річний підліток очікував медиків сидячі на пенькові і скаржився на біль у верхній частині грудей. Після знеболення та огляду хлопчику наклали фіксуючу пов’язку Дезо і попрямували до 🚑«швидкої». На щастя, із села виїхали назустріч місцеві мешканці на позашляховику і дитину разом з медиками доставили до санітарного авто. Відтак, вже «швидкою», 12-річний підліток був доставлений до Тячівської районної лікарні, де рентген підтвердив перелом ключиці.
«Такі піші «прогулянки» до місця проживання пацієнтів у нас звична справа. Дуже багато таких викликів в Лази та Вільхівці , - розповідає фельдшер Олеся ПЕЛЕХ. Добре коли гарна суха погода, а от коли сніг, дощ, то інколи виїзд на виклик перетворюється у справжній квест…»
💪🚑 Наші бригади мчать на порятунок у будь який час доби і за будь яких умов – і в спеку, і в дощ, і в сніг. 🥰❤️Дякуємо місцевим мешканцям, які завжди готові допомогти нам у складних ситуаціях. Нехай кожна медична місія буде успішною, а кожен пацієнт - здоровим і щасливим!
#МедичнаДопомога #ПішаПрогулянка #НаданняДопомоги #СпільнаРобота #СпасінняЖиття
Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар