Ця історія — лише один із безлічі прикладів, як наш медичний персонал готовий діяти в будь-якій ситуації

квітня 09 / 2024
Ця історія — лише один із безлічі прикладів, як наш медичний персонал готовий діяти в будь-якій ситуації, особливо коли ЧАС= ЖИТТЯ. Нехай ця історія буде нагадуванням про важливість швидкого та компетентного медичного обслуговування у нашому регіоні.
🚑 Повідомлення з Великоберезнянщини про 66-річну пацієнтку із с. Ставне , що втрачає свідомість, надійшло на лінію "103" о 10.38. Жінка місяць тому була прооперована – встановлено штучний водій ритму. А сьогодні – раптове погіршення стану. За три хвилини бригада №1301 вже на місці події. У пацієнтки пульс – 37 уд./хв., жінка бліда та дуже слабка.
Фельдшер Павло ДРАНЧАК швидко проводить діагностичні процедури та маніпуляції для стабілізації стану жінки. Допомагає - водій Валерій РЕЙПАШІ. Кардіограму телеметрією передано на консультацію кардіологу і вже за мить – повідомлення, що у кардіодиспансері фахівці чекають на пацієнтку.
«Із Ставного до Ужгорода понад 70 кілометрів. Мчимо із сиренами, - розповідає Павло ДРАНЧАК. Через 15 кілометрів пацієнтка знову втрачає свідомість, на моніторі частота серцевих скорочень – 17 уд./хв., гемодинаміка нестабільна. Зупиняємо авто, проводимо всі необхідні маніпуляції. Приймаю рішення негайно розпочати черезшкірну кардіостимуляцію. Ритм відновлюється. Рушимо в дорогу далі»
Дотепер, фельдшер Павло ДРАНЧАК, процедуру черезшкірної кардіостимуляції виконував тільки на практичних навчаннях в тренінговому центрі. З теплотою і щирою вдячністю згадує науку, яку викладали наші тренери. Особливо дякує за консультативну підтримку лікарю та інструктору Михайлу БОЙСАКУ, який під час сьогоднішнього транспортування був он-лайн на зв’язку. Це черговий приклад 🤝👍 командної роботи, яка забезпечує найкращі результати для пацієнта
Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар