Рятувальники Закарпаття інформують

липня 03 / 2023

Підрозділами Головного управління ДСНС України у Закарпатській області впродовж 𝟑𝟎 червня – 𝟑 липня станом на 𝟳:𝟬𝟬 𝟑 липня для проведення заходів з попередження надзвичайних ситуацій, оперативного реагування на події та ліквідації їх наслідків, гасіння пожеж, проведення інших рятувальних заходів здійснено 𝟒𝟗 виїздів, з яких один – хибний.
🔷Щодо обстановки з пожежами:
𝟑𝟎.𝟎𝟔.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 14:30 надійшло повідомлення про загорання сміття в квартирі багатоквартирного житлового будинку за адресою: м. Ужгород, вул. Київська Набережна. Пожежею знищено сміття на площі 1 кв. м. На гасіння залучались три одиниці техніки 3-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Ужгород та автомобіль штабний.
𝟑𝟎.𝟎𝟔.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 15:03 надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку за адресою: Тячівський район, Солотвинська тергромада, с. Середнє Водяне, вул. Б. Хмельницького. Вогнем знищено покрівлю та перекриття житлового будинку на площі 120 кв. м, покрівлю сусіднього житлового будинку площею 175 кв. м, дві надвірні споруди площею по 80 кв. м та два легкові автомобілі. На гасіння залучались сім одиниць техніки від 1-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Тячів, державного пожежно-рятувального поста смт В. Бичків, Центру безпеки громадян смт Солотвино та місцевої пожежної команди с. В. Водяне.
𝟑𝟎.𝟎𝟔.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 15:26 надійшло повідомлення про пожежу в надвірній споруді за адресою: Хустський район район, Хустська тергромада, с. Крайниково, вул. Дружби. Вогнем знищено електролічильник на площі 1 кв. м. На гасіння залучалась одна одиниця техніки 14-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Хуст.
𝟎𝟏.𝟎𝟕.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 13:37 надійшло повідомлення про пожежу в закинутому житловому будинку за адресою: м. Мукачево, вул. Д.Галицького. Вогнем знищено крівлю на площі 15 кв. м та речі домашнього вжитку. На гасіння залучались дві одиниці техніки 9-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Мукачево.
𝟎𝟏.𝟎𝟕.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 16:13 надійшло повідомлення про загорання дерева за адресою: м. Ужгород, вул. Словʼянська набережна. (Боздоський парк, біля річки) Пожежею знищено стовбур дерева. На гасіння залучалась одна одиниця техніки 3-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Ужгород.
𝟎𝟏.𝟎𝟕.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 19:50 надійшло повідомлення про загорання надвірної споруди (гараж) за адресою: Берегівський район, Пийтерфолвівська тергромада, с. Гетиня, вул. Набережна. Пожежею знищено перекриття та покриття на площі 28 кв. м. На гасіння залучались три одиниці техніки від 18-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Виноградів, державного пожежно-рятувального поста смт Вілок та місцевої пожежної команди с. Пийтерфолво.
𝟎𝟐.𝟎𝟕.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 01:15 надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку, за адресою:м. Ужгород, вул. Сурикова. Вогнем знищено сміття, побутові речі, меблі та двері на площі 15 кв. м. На гасіння залучались дві одиниці техніки 3-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Ужгород.
𝟎𝟐.𝟎𝟕.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 14:04 надійшло повідомлення про загорання автомобіля ВАЗ-2101 за адресою: Ужгородський район, Великодобронська тергромада, с. Чомонин. Пожежею пошкоджено салон та багажний відсік автомобіля. На гасіння залучались дві одиниці техніки від 9-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Мукачево та державного пожежно-рятувального поста с. В. Добронь.
𝟎𝟑.𝟎𝟕.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 02:08 надійшло повідомлення про загорання вантажного автомобіля DAF за адресою: м. Мукачево, вул. Берегівська-об’їзна. Пожежею знищено автомобіль з причепом та пошкоджено ще поруч розташованй причеп. На гасіння залучались дві одиниці техніки 9-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Мукачево.
Ще упродовж зазначеного періоду на території області зафіксовано 4 випадки загорання сухої трави, чагарників та сміття на відкритих територіях. Найбільше горіло на Мукачівщині – 3 випадки. Також одна аналогічна пожежа сталася на Тячівщині. Усього пожежами знищено 0,551 га сухої трави й чагарників.
🔶Аналіз пожеж сухотрав’я та сміття на відкритій території
З початку 2023 року (станом на 23:00 2 липня) підрозділи оперативно-рятувальної служби Закарпатської області в екосистемах краю ліквідували 139 пожеж. Загальна площа знищеної сухої трави, чагарників та сміття становить 39,25 га.
🔷Некласифіковані надзвичайні події
𝟎𝟐.𝟎𝟕.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 01:40 до ДСНС Закарпаття повідомили, що в кімнаті приватного житлового будинку розбито побутовий ртутний термометр, за адресою: м. Ужгород, проспект Свободи. Для проведення заходів з демеркуризації приміщення залучалось відділення радіаційного та хімічного захисту Аварійно-рятувального загону спецпризначення.
𝟎𝟐.𝟎𝟕.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 09:26 до ДСНС Закарпаття надійшло повідомлення про ДТП за участю легкового автомобіля FIAT 500 за адресою: Тячівський район, між м. Тячів та с. Бедевля. Внаслідок події травмовано пасажира автомобіля. На місце події залучалось чергове відділення на 1-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Тячів.
𝟎𝟐.𝟎𝟕.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 19:10 до ДСНС Закарпаття повідомили, що під час проходження туристичного маршруту за адресою: Хустський район, Іршавська тергромада, с. Ільниця, поблизу скель Смерековий Камінь, які розташовані на території національного природного парку "Зачарований Край", громадянка 1991 р.н., втратила орієнтир місцевості та потребує допомоги. О 23:30 надійшло повідомлення, що вона самостійно вийшла з лісової місцевості та доїхала додому, за адресою: Хустський район, м. Іршава, вул. Спортивна. Для проведення пошукових робіт залучалось гірське пошуково-рятувальне відділення м. Іршава.
𝟎𝟐.𝟎𝟕.𝟐𝟎𝟐𝟑 о 10:50 до ДСНС Закарпаття повідомили, що в підсобному приміщені магазину розбито побутовий ртутний термометр, за адресою: м. Ужгород, площа Ш. Петефі. Для проведення заходів з демеркуризації приміщення залучалось відділення радіаційного та хімічного захисту Аварійно-рятувального загону спецпризначення.
Категорія : Надзвичайне


Залишити Коментар