Чи можна засмагати перед лазерною епіляцією

липня 22 / 2024
Лазерна епіляція давно зарекомендувала себе як ефективний метод боротьби з небажаним волоссям. Вона безболісна, зручна, нешкідлива та забезпечує високі результати на тривалий час. Але з наближенням літа у деяких людей виникає логічне питання, чи можна засмагати перед лазерною епіляцією. Ми постараємося детально відповісти та роз'яснити всі тонкощі.


Вплив сонця


Вплив сонячних променів стимулює в організмі людини синтез важливого вітаміну Д. Без нього неможливе нормальне функціонування кісткової тканини. Також перебування під сонцем викликає зміну відтінку шкіряної поверхні. Вона темніє внаслідок активного вироблення пігменту меланіну, що захищає її від шкідливого ультрафіолетового опромінення. Але якщо довго засмагати виникає низка негативних моментів, у вигляді деяких дерматологічних ускладнень:

Опіки. Вони розвиваються при надмірному УФ-випромінюванні. Характеризується утворенням почервоніння, а іноді болем та бульбашками.
Фотостаріння. Ультрафіолет здатний пошкоджувати еластин, що знаходиться в епідермісі і відповідає за його гнучкість, еластичність. Згодом знижується тургор шкірної тканини, вона покривається дрібними зморшками і стає в'ялою.
Меланоз. Це передмеланомний стан, що виявляється у вигляді коричневих плям на щоках, лобі, підборідді та інших зонах.
Рак. Дане захворювання є серйозною загрозою для життя, що вимагає негайного лікарського втручання.
Відповідальне ставлення до захисту шкіри від зайвого випромінювання – найкращий спосіб профілактики пігментації, передчасних зморшок та хронічних захворювань.

Чи можна засмагати перед епіляцією лазером


Ні, відразу після засмаги процедура заборонена. Щоб зрозуміти, чому не рекомендується засмагати, варто розібратися у принципі дії обладнання. Він полягає у генерації спеціальним пристроєм світлового променя. При роботі дане випромінювання спрямоване на барвник, що міститься у великій кількості у волоссі та його фолікулах. Коли меланін поглинає енергію лазерних спалахів, волосяний стрижень передає тепло на фолікул. Від чого він нагрівається та піддається процесу руйнування. В результаті цього процесу волосся перестає рости і продовж 1 місяця випадає.
У звичайних умовах лазер пошкоджує тільки волосяне коріння. Але через свіжу засмагу збільшується вміст барвника в поверхневій шкіряній структурі. Що призводить до ризику виникнення інтенсивного болю, гіперпігментації, опіків.

Чи можна засмагати у солярії перед лазерною епіляцією


Ні, штучне світло може спровокувати ще гірші наслідки, ніж звичайне сонце. Адже в обмеженому просторі солярію випромінювання більш концентроване. Також на епіляції лазеротерапевт застосовує фізіотерапевтичний охолоджуючий гель. А він не призначений для контакту з УФ-променями, тому зростає можливість алергічної реакції. Від надмірної концентрації ультрафіолету підвищується ймовірність нерівномірної пігментації. А на місці кожного видаленого волоска можуть залишитися темні крапки, що знижує естетичний вигляд.
Тому не бажано поєднувати лазерну епіляцію та солярій. Як і автозагар, що має безпечний склад. Але його дія може погано вплинути на апаратну процедуру та спровокувати розвиток негативного результату.

Скільки не можна засмагати перед лазерною епіляцією


У співтоваристві дерматологів точаться постійні суперечки щодо цього питання. Одні вважають, що засмагати не можна за 3 дні перед епіляцією, інші радять утриматися від походів на пляж або в солярій протягом 2 тижнів. Найчастіше точний термін залежить від області епіляції, професіоналізму косметолога, індивідуальних і генетичних особливостей організму пацієнта, типу апаратури.
Найчастіше в салонах України використовують моно-пристрої за діодною (808нм), неодимовою (1064нм) та олександритовою (753нм) технологією. Вони мають свої сильні та слабкі сторони, включаючи низьку вибірковість, тривалу заборону засмагати.
Але нещодавно з'явилися удосконалені гібридні ЗД пристрої, у яких поєднали переваги трьох відомих лазерів. Завдяки чому три-кластерна технологія отримала безліч переваг:

Безпека. Автоматичний підбір однієї з довжини хвилі 753, 808 або 1064 нанометрів дозволяє результативно і точно видаляти будь-яку волосистість, навіть на темній шкірі. Завдяки цьому, лише 5 днів перед і після лазерної епіляцією не можна засмагати.
Безболісність. Інтегрована в прилад опція охолодження кінчика маніпули до -5°C значно зменшує больові відчуття і захищає епідерміс від перегріву.
Ефективність. Навіть за 1-2 сеанси вже помітне значне зменшення кількості волосистості.
Швидкість. Прискорений режим In-Motion дозволяє провести сеанс у 2-3 рази швидше, ніж старому лазері. Особливо це помітно на великих зонах тіла (ноги, спина, руки).
Відсутність наслідків. За умови виконання всіх рекомендацій фахівця, обробка лазером не викликає почервоніння та набряків.
Це робить 3D апаратуру особливо затребуваною для лазерної епіляції відкритих ділянок тіла, таких як руки https://epilaser.com.ua/lazernaya-epilyaciya-ruk/.

Як захиститися від сонця


Потрібно виконувати такі рекомендації:

• засмагати на свіжому повітрі поза періодом сонячної активності (з 12 до 16 години дня);
• використовувати якісний санскрин засіб з максимальним SPF-фактором не менше 30 для темношкірих та більше 50 для світлошкірих людей;
• вибирати фотопротектори з UVA та UVB фільтрами у співвідношенні 1:3;
• купувати водовідштовхувальний крем, якщо посилене потовиділення або планується плавання у воді;
• за 20 хвилин перед виходом на вулицю наносити на відкриті місця (обличчя, руки, ноги) сонцезахисний крем та оновлювати його кожні 3 години;
• дотримуватись у спекотний період водного режиму, вживаючи не менше 2-х літрів води на добу.
Надмірно світлошкірим клієнтам треба проконсультуватися з лікарем. Можливо, він призначить лікарські препарати, які пригнічують фоточутливість.

Що не можна робити перед лазерною епіляцією


До відвідування салону косметології важливо правильно підготуватися:

• За 3 тижні закінчити курс прийому медичних препаратів, які посилюють фоточутливість (вітаміни, антибіотики). Не робити депіляцію пінцетом, цукром, воском, механічним епілятором.
• За 4-16 днів перед лазерною епіляцією не можна засмагати. Потрібно застосовувати фотопротектори із захисним SPF-фактором 50-70.
• За 1 добу треба поголитися бритвою або застосувати крем-депілятор, ножиці, триммер. Виключити гостру їжу, каву, алкогольні напої.
Ці правила обов'язково слід виконувати, щоб підвищити ефективність та безпеку послуги.

Обмеження



Крім того, що забороняється засмагати перед лазерною епіляцією, існує цілий список протипоказань:

• цукровий діабет у неконтрольованій формі;
• схильність до келоїдного рубцювання;
• порушення центральної нервової системи, менінгіт, мієліт;
• прийом антибіотиків тетрациклінової та фторхінолонової серії;
• хронічні неврологічні відхилення;
• серцево-судинні хвороби, встановлений кардіостимулятор, стенокардія, гіпертонія, аритмія, погіршене згортання крові, варикоз у тяжкій формі;
• наявність сталевих імплантантів;
• не загоєні шкірні ушкодження, порізи, глибокі подряпини, операційні шрами;
• застуда, грип, температура вище 37 градусів;
• гострі вірусні та бактеріальні запалення, загострення герпесу;
• ендокринні патології;
• онкологія будь-якої стадії, локалізації;
• імунодефіцит;
• порфіринова хвороба, фотодерматит.
Родимки та татуювання не належать до обмежень. Їх фахівець зафарбовує білим світловідбиваючим олівцем і акуратно обходить апаратом.

Догляд за шкірою після епіляції


Він полягає у застосуванні зволожуючих та заспокійливих мазей з антисептичним ефектом (Пантенол, Бепантен). Надалі для якнайшвидшого відновлення епідерми та запобігання розвитку ймовірних ускладнень, рекомендується дотримуватися ряду правил після епіляції:

• Не намагайтеся механічно (наприклад, пінцетом) висмикувати волоски, оброблені лазером. Варто почекати і протягом 1-3 тижнів вони випадуть самостійно.
• Бажано носити просторий одяг, інакше тертя призведе до дерматологічного подразнення.
• 5-15 днів після лазерної епіляції не засмагати. Необхідно користуватися мазями з підвищеним захистом від УФ-променів, навіть якщо на вулиці мінлива погода.
• 2 дні не приймати ванни або душ із гарячою водою. Доцільно замінити тверде мило на рідкий заспокійливий засіб для догляду. Відмовитися від розтирання жорсткою мочалкою та застосування скрабів.
Чи можна проводити лазерну епіляцію влітку
Так, оскільки ця косметична послуга дає можливість виглядати доглянуто і привабливо. Тільки слід правильно готуватися перед походом до косметологічного кабінету, не загоряти та здійснювати післяпроцедурні поради.
Спеціалізована мережа студій "ЕпіЛазер" пропонує професійну лазерну епіляцію. Вона здійснюється кваліфікованими лікарями-дерматологами за допомогою нового обладнання, яке дозволяє без шкоди засмагати влітку та взимку. Їхні лікарі дадуть всі необхідні настанови, підкажуть підходящу косметику з урахуванням індивідуальних особливостей клієнта. Детальнішу інформацію про епіляцію в мережі «ЕпіЛазер» можна отримати на офіційному сайті epilaser.com.ua.
Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар