Переваги бездротових камер відеоспостереження

березня 25 / 2024
Переваги бездротових камер відеоспостереження

Бездротову (Wi-Fi) камеру зустріти можна будь-де сьогодні. Такі пристрої вважаються найбільш зручними та сучасними, оскільки їх монтаж та експлуатація відрізняються особливою легкістю та зручністю.

Встановлюють камери відеоспостереження бездротові для дому, квартири, гаражу, дачі, паркування, адміністративних будівель тощо. Як працює бездротова Wi-Fi-камера, у чому її плюси та мінуси, та як вибрати оптимальну модель для вирішення конкретних завдань? Нумо розбиратись.


Принцип роботи Wi-Fi відеокамер

Для передачі відеопотоку бездротова камера відеоспостереження Wi-Fi використовує інтернет-сигнал від точки доступу. Для цього потрібен роутер, який роздає інтернет через Wi-Fi.

Переглядати картинку онлайн можна з екрана смартфона або комп’ютера. Перевага передачі відеоданих по Wi-Fi в тому, що можна в будь-який момент підняти запис за певний період і дізнатися, хто господарював в офісі або був вдома. Зберігати запис можна на картку пам’яті або флешку, яка вставляється в слот відеокамери. Також відеофайли можна надсилати на сервер, а для зберігання великого обсягу інформації – під'єднати хмарне сховище даних. Це зручно для обслуговування великих мереж відеоспостереження. Послуга платна, тарифи залежать від обсягів сховища, що використовується, зате немає небезпеки, що дані кудись зникнуть. Для приміщень з малою прохідністю актуальними є моделі, в яких можна налаштувати запуск запису при русі в кадрі, щоб не зберігати зайву інформацію.

Як поєднати відеокамеру, роутер і відео реєстратор?
Існують різні варіанти підключення обладнання залежно від наявності модулів Wi-Fi та технічних характеристик пристроїв. Найпростіший спосіб - коли бездротова камера відеоспостереження комутується з відеореєстратором за допомогою точки доступу. Для цього у відеореєстратора має бути вбудований модуль Wi-Fi. Залежно від функціонала приладів камеру підключають до роутера за допомогою WPS (відповідні кнопки мають бути у відеокамери та роутера) або через меню вебінтерфейс.

Якщо в будинку немає роутера Wi-Fi? У цьому випадку власник може під'єднати відеокамеру до стаціонарного або пересувного комп’ютера, оснащеного модулем Wi-Fi.

Переваги відеокамер з Wi-Fi

До переваг Wi-Fi камер відеоспостереження варто віднести:

• можливість трансляції зображення з будь-якої точки планети на смартфоні;
• простота підключення та експлуатації;
• різноманітність функціонала програмного забезпечення;
• можливість економії місця під час запису відео на хмарному сховищі;
• свобода у місці розміщення пристрою для відеоспостереження;
• безпека зберігання даних;
• можливість об’єднання систем охорони в одну через Wi-Fi роутер, наприклад з охоронною сигналізацією.

Яку відеокамеру вибрати

При покупці відеокамери з модулем Wi-Fi слід скласти список вимог до обладнання:

1. як зберігатиметься інформація: на SD-карті, у хмарному сховищі або на сервері;
2. відстань від об’єктива до межі території, що оглядається;
3. технічні параметри: дальність ЛЕД чи ІЧ-підсвічування (важливо для спостереження вночі), кут огляду та тип об’єктива, роздільна здатність, опція вбудованого мікрофона (якщо плануєте писати звук);
4. відео аналітика (аудіо детекція, визначення номерів авто, детектор облич тощо).

Більшість пристроїв з бездротового спектра мають власну мобільну програму. Користувачі можуть керувати доступом, видаляти та змінювати записи, перемикати режими та здійснювати інші дії у два кліки. Це дуже зручно, особливо якщо система відеоспостереження об’єднана кількома пристроями відразу.
Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар