Як виявити дефіцит чи профіцит вітамінів і мінералів

жовтня 30 / 2023
Як виявити дефіцит чи профіцит вітамінів і мінералів

Для повноцінного функціонування організму важлива достатня кількість вітамінів і мінералів, які виконують безліч важливих функцій. Корисні речовини надходять до організму разом з їжею чи шляхом приймання вітамінно-мінеральних комплексів. У разі порушення режиму харчування може виникати їхній дефіцит чи надлишок. 

Це призводить до авітамінозу чи гіпервітамінозу відповідно та шкодить як фізичному, так і психічному самопочуттю людини. Систематичний контроль рівня вітамінів і мінералів можна здійснювати за допомогою спеціального комплексу відповідних аналізів:https://esculab.com/paket-115-vitaminy-ta-mineraly

Особливості лабораторних досліджень вітамінів і мінералів


Діагностичний «Пакет №115. Вітаміни та мінерали», доступний для виконання в лабораторії Esculab, дозволяє дізнатися про наявність дефіциту чи підвищену концентрацію речовин в організмі. До нього входить низка показників, серед яких: іонізований натрій, калій і кальцій, магній, вітамін В12, вітамін D, ферити, фосфор, залізо та загальний аналіз крові. Цей діагностичний пакет є необхідним інструментом для визначення стану вашого здоров'я та може служити важливою основою для подальших медичних порад і рекомендацій.

Іонізований натрій, калій і кальцій відіграють ключову роль у роботі нервово-м'язової системи та регуляції рівня кров'яного тиску. Магній впливає на роботу серця і м'язів, вітаміни B12 і D необхідні для нормального функціонування нервової системи та утримання здоров'я кісток. Ферити і залізо є важливими для формування гемоглобіну та нормального транспорту кисню в організмі. Загальний аналіз крові допомагає виявити загальний стан організму, включаючи рівень червоних та білих кров'яних клітин, тромбоцитів та інших ключових показників.

Серед симптомів, що сигналізують про дисбаланс біологічно активних компонентів і необхідність здачі аналізів:
1. Неконтрольоване випадіння волосся.
2. Послаблення імунітету, що супроводжується частими застудами.
3. Хронічна втома та слабкість.
4. Погіршення гостроти зору, функції пам’яті.
5. Низький рівень гемоглобіну.
6. Дисбактеріоз і проблеми з системою травлення.
7. Безпричинний набір ваги чи раптове її зниження.
8. Розвиток захворювань опорно-рухового апарату.
9. Цукровий діабет.
10. Порушення репродуктивної функції.
11. Патології серця.

Дослідження дасть змогу пересвідчитися, чи є потреба в додатковому прийманні вітамінно-мінеральних комплексів, чи навпаки — необхідно скорегувати режим харчування.

Як підготуватися до аналізу



Дослідження передбачає забір венозної крові натщесерце. Рекомендується за 8–12 годин до аналізу відмовитися від їжі, алкоголю та куріння.

Напередодні краще також припинити вживання лікарських засобів, а якщо це неможливо, то потрібно повідомити про це лаборанта. Варто контролювати свій емоційний стан та обмежити фізичну активність.
Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар