Економте на обігріві будинку з тепловим насосом 

вересня 25 / 2023

Економте на обігріві будинку з тепловим насосом


Для забезпечення комфортної температури повітря в приміщеннях використовуються кондиціонери, бойлери, газові та електрокотли. Робота цих джерел тепла несе фінансові витрати, що збільшуються у міру похолодання. Тепловий насос https://aquapolis.ua/ua/teplovye-nasosy-dlja-doma.html допомагає значно знизити витрати на обігрів приміщень.

Ефективність роботи


На відміну від інших обігрівальних приладів, теплові насоси використовують безплатний природний ресурс – температуру повітря. Це значно зберігає фінанси. Теплові насоси в 4 рази ефективніші за електрокотли та в 2 рази ефективніші за газові котли. При цьому теплові насоси є безпечними для екології: всі процеси протікають у закритому просторі всередині компресорів.

Конструкція


Теплові насоси бувають двох видів:

• Спліт

• Моноблок

Спліт-система має два блоки. Один блок встановлюється зовні кондиціонованої будівлі, другий – всередині. Теплові насоси з такою системою працюють безшумно. Вони прості та універсальні у використанні. Монтаж насосів із системою спліт слід виконувати разом із фахівцями.

Моноблок працює голосніше, ніж спліт-система, оскільки він кріпиться всередині будівлі. Встановити моноблок можна без допомоги спеціалістів.

Принципи роботи


Існує два механізми роботи теплових насосів:

• "Повітря-вода"

• "Повітря-повітря"

Насоси з механізмом "повітря-вода" мають спліт-систему. Зовнішній блок із вбудованим теплообмінником забирає повітря з вулиці за допомогою лопатей вентилятора. При контакті з холодним повітрям рідкий холодоагент усередині теплообмінника перетворюється на пару. Пара переміщається у внутрішній блок, де знаходиться компресор. У компресорі пара стискається та нагрівається, щоб віддати тепло воді та повернутися в рідкий стан. Рідкий холодоагент знову прямує до зовнішнього блоку з теплообмінником, де процес повторюється.

Система "повітря-повітря" працює подібним чином. У компресорі газоподібний холодоагент стискається та віддає своє тепло повітрю у приміщенні. Цикл продовжується доти, доки температура повітря не досягне бажаного рівня. Теплові насоси "повітря-повітря" універсальні, оскільки нагрівають воду, обігрівають приміщення в холодну пору, а влітку охолоджують повітря.

Який тепловий насос вибрати?


Для житлових приміщень краще вибрати тихий тепловий насос із рівнем шуму не більше за 60 дБ.

Пам’ятайте про утеплення: чим краще будівля утеплена, тим менше вона потребує додаткового обігріву. Розмір приміщення також впливає на вибір теплового насоса. Чим більші габарити будівлі, тим вищою має бути потужність теплового насоса.

Наприклад, насос Aquaviva AVH10S із потужністю 10 кВт ефективно обігріває житлові приміщення. Тепловий насос Aquaviva AVH18S має ті самі переваги, при цьому його потужність майже вдвічі вища: 18 кВт. Це дозволяє швидко та ефективно опалювати будинки великих розмірів.



Теплові насоси Aquaviva AVH використовують 25% електрики, виробляючи при цьому 100% тепла. Також вони мають тривалий термін експлуатації – 25 років. 

Ці джерела теплової енергії працюють за технологією DC Full Inverter, яка враховує поєднання інверторних компресора та вентилятора. Робота компресора з вентилятором створює швидке нагрівання та підтримку потрібної температури. За допомогою технології DC Full Inverter теплові насоси регулюють потужність від 40 до 100% та можуть нагрівати воду до +55°C за зовнішньої температури повітря -25°C.

Ще одна перевага теплових насосів Aquaviva AVH – розумна система управління. За допомогою смартфона по мережі Wi-Fi можна вмикати та вимикати насоси, управляти режимами роботи та регулювати температуру.

Ці пристрої також оснащені інноваційним компресором, який охолоджується за допомогою впорскування пари. Така технологія забезпечує роботу компресора за більш високої температури конденсації та за нижчої температури кипіння. Це збільшує робочий діапазон компресора та є його важливою перевагою, порівняно з простими компресорами.

Також теплові насоси Aquaviva ефективно замінюють кондиціонери влітку. Вони охолоджують приміщення, створюючи комфортну температуру довкілля. Тому таке обладнання можна використовувати цілий рік.



Незважаючи на досить високу вартість, теплові насоси – це найвигідніша покупка. Вони економічніші, ніж альтернативні системи опалення, тому що їх енерговитрати у кілька разів менші. Придбання теплового насоса окупиться за кілька років.
Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар