Обласний краєзнавчий музей ім. Т.Легоцького отримає більше повноважень

травня 29 / 2023




Перший заступник голови Закарпатської обласної ради, депутат Андрій Шекета ініціював зміни в Статуті комунального закладу «Закарпатський обласний краєзнавчий музей ім. Т.Легоцького. Нова редакція передбачає надання більше автономності закладу у прийнятті рішень, які потребували юридичного погодження з цілим рядом інстанцій. Про це сьогодні йшлося на засіданні постійної комісії обласної ради з питань транскордонного співробітництва, розвитку туризму та рекреації.

Як відомо, віднедавна музей очолює Ольга Шумовська, яка організувала багато нових послуг, відкрила експозиції, навела лад з архівами та в цілому модернізувала систему роботи установи.
За словами Андрія Шекети, в наданні директорці більшої кількості повноважень є логіка, оскільки вона зможе швидко й оперативно виконувати поставлені перед нею завдання та реагувати на виклики сьогодення. «Ми вже бачимо позитивну динаміку в надходженні коштів від введення платних послуг, ряд позитивних змін у роботі музею. При цьому одну й ту ж дію потрібно погоджувати з кількома різними установами. Тому спрощуємо цю роботу, даємо більше прав і автономності, деталізовуємо ряд процедур, наприклад, які стосуються розміщення експонатів нашого музею в інших музеях тощо. Це дозволить закладу розвиватися і йти в ногу з часом», - пояснив Андрій Шекета.

Також комісія розглянула профільні питання, які виносяться на розгляд пленарного засідання 10-ї сесії обласної ради. Вони стосуються затвердження угоди про співробітництво між Закарпатською обласною радою та Пряшівським самоврядним Краєм (Словацька Республіка) та встановлення партнерських відносин із Пардубіцьким Краєм (Чеська Республіка). Про них інформував начальник управління міжнародних та релігійних зв’язків виконавчого апарату обласної ради Василь Маковський.
В.о. начальника управління євроінтеграційної співпраці облдержадміністрації – ОВА Галина Лобода інформувала про хід виконання у 2022 році Програми розвитку транскордонного співробітництва Закарпатської області на 2012-2027рр.

В комісії під головуванням Михайла Кіша також взяли участь депутати Андрій Шекета, Ярослав Шукаль та Денис Ман.
Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар