Угорська компанія збудує ряд об’єктів у рамках спорудження сміттєсортувального заводу на Берегівщині

травня 23 / 2023
🇭🇺🤝🇺🇦 Угорська компанія збудує ряд об’єктів у рамках спорудження сміттєсортувального заводу на Берегівщині

Про це повідомив представник ТОВ «МЕНТО Екологічна культура» Томаш Боглар у рамках першої офіційної прес-конференції проєкту «ZeroWaste: Нуль відходів: теорія для всіх, практика для кожного у транскордонному регіоні" у Ніредьгазі.

Він, зокрема, повідомив, що вся інфраструктура буде побудована на 4 гектарах території. Наразі там уже розпочато облаштування полігону для складування сміття.

За словами голови облради та співголови ЄОТС ТИСА Володимира Чубірка, ZeroWaste є інтегрованим проєктом. Його реалізація має кілька транскордонних напрямків: зменшення забруднення в Україні шляхом створення об’єктів управління відходами та підвищення обізнаності населення для зміни їхнього ставлення до проблеми, що також допоможе зменшити забруднення в Угорщині. Адже ґрунти та річки формують єдину природну зону між країнами.

Голова облради подякував представникам сусідньої області Угорщини та всім причетним із України за запуск проєкту.
"Незважаючи на війну в Україні і напружені відносини між урядами наших країн, такі проєкти показують, що на рівні регіонів мажмо зразковий приклад співпраці і конкретний результат", зауважив Володимир Чубірко.
Загальна вартість проєкту: 7 833 403,08 євро, з яких обсяг фінансування ЄС, передбаченого Програмою транскордонного співробітництва ENI Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020, становить 5 мільйонів євро.
Перший закарпатський сміттєпереробний завод служитиме від 25 до 30 років.

У прес-конференції з української сторони, окрім Володимира Чубірка, взяли участь голова Спостережної комісії ЄОТС ТИСА депутат облради Михайло Рівіс та заступник директора ЄОТС ТИСА Юдіта Євчак.
Зі сторони Угорщини у заході взяли участь: голова Загальних зборів комітату Саболч-Сатмар-Берег, голова ЄОТС ТИСА Оскар Шестак, його заступник і за сумісництвом заступник Спостережної ради ЄОТС ТИСА Іштван Сабо та директор ЄОТС ТИСА Андреа Сабоне-Цап.
Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар