Обуренню в мережі інтернет нема меж! На Закарпатті привселюдно спалили хрест (фото)

квітня 09 / 2023
Світлини з палаючим на очах у людей символом християнства опубліковано в мережі.

Як повідомляється, інцидент стався в селі Сільце на Іршавщині.


Як повідомляє Свято-Покровська парафія с. Сільце, у свято Благовіщення численні вірники зібралися, щоб разом з Христом пройти Хресний шлях на Голгофу.

“Вирушили з подвір’я нашого храму і попрямували на гору. Дякуємо отцям та молоді деканату та їх паломникам, які разом з нами пройшли цю Хресну дорогу!“, – йдеться у дописі до опублікованих фото.

Окремі світлини з цієї хресної дороги викликали неоднозначні реакції у закарпатців. Зокрема, люди не розуміють навіщо палити хрест.


Згодом на на офіційній сторінці Свято-Покровської парафії с.Сільце, опублікували пояснення та додали різні фото:



- "Бо слово про хрест - глупота тим, що погибають, а для нас, що спасаємося, сила Божа" - 1 Кор. 1, 18.
В с. Сільце спалили Хрест???
Та ні, Хрест і на тому самому місці, що стояв учора і вже понад 20 років, а що тоді сталося?
Вже багато років поспіль, у великий піст, у нашому селі проходить хресна дорога, на яку приходять не тільки вірні з нашого села, а із навколишніх сіл.
Вкінці цієї хресної дороги стоїть металевий Хрест, у який вставляються факели і запалюються. В часі цього вірні співають 50-тий псалом.
Як знає кожний християнин, через Хрест були відкуплені - "спалені" наші гріхи і провини, тому даний Хрест є символом відкуплення наших гріхів, які є спалені, а Хрест залишився цілим.
Дехто хоче зробити з цього сенсацію, цікаво чому саме тепер? Загляньте на сторінку дописувача і все зрозумієте...
Від самих початків християнства Хрест був скандалом, бо вже св. апостол Павло пише: "Коли юдеї вимагають знаків, а греки мудрости шукають, - ми проповідуємо Христа розп'ятого: -ганьбу для юдеїв, і глупоту для поган, а для тих, що покликані, -чи юдеїв, чи греків - Христа, Божу могутність і Божу мудрість", 1 Кор. 1, 22-24.
Отож, для кого Хрест є скандалом і ганьбою???
Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар