Угорщина блокуватиме вступ України до ЄС: Причиною є, угорські школи в Закарпатті

березня 26 / 2023
Угорщина блокуватиме вступ України до ЄС: Причиною є, угорські школи в Закарпатті


Угорщина не збирається підтримувати вступ України до Євросоюзу. У Будапешті це аргументували тим, що школи на Закарпатті буцімто у “небезпеці”. Угорського міністра цитує у Twitter речник уряду Угорщини Золтан Ковач. Про це інформує Європейська правда.

Сійярто провів зустріч з помічницею комісара ООН з прав людини Ілзе Брандс Керіс.

“Угорщина не може підтримувати трансатлантичну та європейську інтеграцію України доти, доки угорські школи на Закарпатті перебувають у небезпеці” – заявив Сійярто.
За його словами, 99 угорських шкіл в Україні “перебувають під загрозою закриття” через закон про освіту.

Разом з тим, угорський міністр наголошує, що його країна приймає українських біженців. Сійярто говорить, що 1 300 шкіл та дитячих садків стали новим домом для дітей та студентів з України.

В Офісі угорського прем’єр-міністра Віктора Орбана раніше натякнули, що не схвалять вступ України до Євросоюзу без поступок щодо українського закону про освіту. За словами чиновника, закон містить положення, що не відповідають європейським цінностям, зокрема “обмеження щодо використання угорської мови”.

Орбан зазначив, що Угорщина буде готова підтримати членство України лише у разі, якщо вона “забезпечить використання мови закарпатських угорців”.
Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар