З 11 травня Закарпатці зможуть спокійно їхати на заробітки в Чехію

травня 05 / 2020
Уряд схвалив рішення про відкриття міжнародних перевезень 4 травня
З 11 травня Закарпатці зможуть спокійно їхати на заробітки в Чехію


Уряд Чехії дозволить здійснювати міжнародні пасажирські перевезення автобусами і залізничним транспортом з 11 травня, які були заборонені в рамках карантину через коронавірус.

Про це повідомляє Novinky. Відповідну пропозицію міністра промисловості і торгівлі схвалив уряд у понеділок, 4 травня.

Закарпатці, які вже повернулися в Чехію, розповідають що змушені сидіти на самоізоляції 14 діб. Тільки після 14 діб вони зможуть йти працювати як зазвичай, де їх вже з нетерпінням чекають роботодавці. В Чехію запускали з 27 квітня, за наявності довгострокової візи та місця приписки, де можна було би перебувати на самоізоляції 14 днів.

З 11 травня планують відкрити кордони, і вже тоді запускатимуть людей, які працюють на короткострокових візах, але чи потрібно буде витримати 14 днів самоізоляції, поки не відомо.

У той же час, межі більшості сусідів Чеської Республіки залишаються закритими, тому можливість поїздок буде залежати від їх рішень в найближчі тижні. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що уряд Чехії планує відкрити кордони з Словаччиною, Австрією, Німеччиною і Польщею в липні. При цьому, міністр закордонних справ Чехії Томаш Петржичек заявив, що переговори про відкриття кордонів будуть найважчими з Польщею.
Категорія : Гарячі Новини


Залишити Коментар