В Закарпатській обласній раді змінювали бюджет, через наявність додаткового фінансового ресурсу

червня 13 / 2024


Підтримка сімей воїнів та ВПО, стипендії спортсменам, ремонт та придбання обладнання у медичних закладах області - заходи за рахунок отриманих додаткових фінансових ресурсів

Напередодні засідання 15-ї сесії обласної ради, постійна комісія з питань бюджету під головуванням Наталії Штефуци, розглянула питання щодо внесення змін до обласного бюджету на 2024 рік, зумовлених наявністю додаткового фінансового ресурсу.
✍️Детальну інформацію про зміни в основному фінансовому документі області, які пропонуються та враховані у відповідному проєкті розпорядження ОВА, надав директор департаменту фінансів ОВА Петро Лазар.
📑Серед напрямків спрямування коштів: фінансування Програм - соціальної підтримки та реабілітації ветеранів війни, військовослужбовців, членів їх сімей на 2023-2024 рр.; «Турбота»; підтримки внутрішньо переселених осіб у Закарпатській області на 2023-2025 рр. На ці цілі планується виділити понад 9 мільйонів гривень.
📈У межах Програми розвитку малого та середнього підприємництва, у тому числі підприємців-ветеранів, учасників бойових дій та членів їх сімей у Закарпатській області на 2021-2024 рр., заплановано новий напрямок видатків - компенсацію підприємцям відсоткових ставок за користування кредитами у межах Державної програми «Доступні кредити» 5-7-9 відсотків. Загалом на ці заходи передбачено 5 мільйонів гривень.
☝️Також із обласного бюджету заплановано профінансувати: виплату стипендій талановитим та перспективним спортсменам області; капітальний ремонт приміщень Обласної дитячої лікарні, придбання офтальмологічного обладнання для Обласної клінічної лікарні ім. А. Новака, доплату за статус «академічний» окремим колективам закладів культури області.
☝️Крім того, передбачається виділення коштів на експлуатаційне утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення.
Члени комісії обговорили та підтримали зміни до обласного бюджету та запропонували врахувати їх у відповідному проєкті рішення сесії обласної ради.
Участь у засіданні узяли члени профільної комісії: Василь Юрик, Олександр Ледида, Володимир Паульо, Михайло Рівіс, Степан Черничко.
Категорія : Економика


Залишити Коментар