Бізнес Закарпаття може отримати гранти від міжнародних партнерів - подробиці

квітня 12 / 2024


✔️ Бізнес Закарпаття може отримати гранти від міжнародних партнерів. Зокрема, додаткове фінансування можна залучити від Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» та Офісу Горизонт Європа в Україні.

👉 Грантові програми – це можливості для підвищення конкурентоспроможності та розвитку компаній на внутрішньому й міжнародному ринках, наголосив під час чергової онлайн-зустрічі «Діалог влади та бізнесу» директор департаменту економічного та регіонального розвитку ОВА Тарас Триндяк.

💬 «Сьогодні надзвичайно важливо відновлювати економіку України й Закарпаття, а завдяки таким проєктам грантування підприємства можуть отримати необхідну допомогу для якісної та продуктивної роботи. Тож наша мета – презентувати актуальні пропозиції, щоб бізнес зміг скористатися можливостями навіть в умовах війни», – відзначив Тарас Триндяк.

📍Детально про чинні грантові програми від USAID розповів директор із забезпечення конкурентоспроможності виробничих та перспективних індустрій Програми «Конкурентоспроможна економіка в Україні» Валерій Добровольський. За його словами, організація надає підтримку закарпатському бізнесу, зокрема й релокованому, який готовий створювати нові робочі місця та сприяти покращенню економічного клімату в регіоні.

Малі та середні підприємства різних секторів економіки можуть претендувати на грошову підтримку, отримання типового обладнання та сервісів, допомогу в прямих закупівлях, підвищення кваліфікації фахівців тощо. Також доступні юридичні, правові, фінансові консультації на платформі ONFRONTIERS, воркшопи, тренінги щодо отримання грантів тощо. Загальний бюджет Програми на 2018–2025 роки становить майже 170 мільйонів доларів.

🔹 Бізнес Закарпаття також може скористатися грантовими можливостями Офісу Горизонт Європа в Україні. Програма діє до 2027 року, її бюджет – 99 мільярдів євро, підкреслила представниця Національного контактного пункту програми Горизонт 2020 Таїсія Симочко.

Вона зауважила, що подавати заявки на участь можуть представники великих, середніх та малих підприємств. За програмою передбачені як індивідуальні гранти для більших бізнесів, так і для малих – у складі великих консорціумів. Також доступне каскадне фінансування. Окремі можливості грантування за програмою «Woman TechEU» існують для компаній, де співзасновниками є жінки.

Учасники онлайн-наради «Діалог влади та бізнесу» мали змогу не тільки почути інформацію про актуальні грантові проєкти, а й поставити свої запитання та дізнатися історії успіху компаній, які вже скористалися такою підтримкою.

☝️Зокрема, позитивним досвідом отримання гранту від Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка в Україні» поділився закарпатський підприємець та засновник меблевої компанії Pavlyk Йосип Павлик. Він розповів про деталі подання заявки, проходження конкурсного відбору, отримання та використання грантових коштів. Завдяки фінансовій підтримці від партнерів зараз його підприємство експортує продукцію у майже 10 країн світу.

Категорія : Економика


Залишити Коментар