У Рахівській ДПІ податківці роз’яснюють особливості отримання платниками податкової знижки

березня 08 / 2024

Працівники Рахівської ДПІ ГУ ДПС у Закарпатській області надають платникам податків та громадянам фахові консультації та практичну допомогу по заповненню податкової декларації для отримання податкової знижки за наслідками звітного 2023 року.

Податківці розповідають, що здобувач освіти, який навчається в українському закладі дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти на контрактній формі навчання, або член його сім’ї першого ступеня споріднення, має право на певну компенсацію вартості освітніх послуг, тобто податкову знижку на навчання, якщо він сплачував кошти на користь цих закладів. Податкова знижка для фізичних осіб – це документально підтверджена сума (вартість) витрат платника податку – резидента у зв’язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у резидентів – фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати. Тобто це можливість повернути частину сплаченого загальнодержавного податку на доходи за певні послуги, які були здійснені протягом звітного податкового року платником податку. Їх вичерпний перелік наведено в Податковому кодексі України. Витрати мають підтверджуватися платіжними та розрахунковими документами, зокрема квитанціями, фіскальними або товарними чеками, що ідентифікують продавця послуг і особу, яка звертається за податковою знижкою, а також копіями договорів за їх наявності, в яких обов’язково відображається вартість таких послуг і строк оплати за такі послуги.
Також працівники Рахівської ДПІ звертають увагу підприємців та громадян, що в «Електронному кабінеті платника», у розділі «ЕК для громадян», працює електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи» за допомогою якого можна заповнити відповідну декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді.
За матеріалами Рахівської ДПІ
ГУ ДПС у Закарпатській області
Категорія : Економика


Залишити Коментар