Рахів'янам нагадали про необхідність оплати за спожиті житлово - комунальні послуги

січня 24 / 2024

Наразі Україна переживає складні часи у зв’язку із агресією з боку російської федерації, а деякі її міста виборюють своє право на існування. Звичайно, населення знаходиться у скрутному становищі і потребує соціального захисту та підтримки.
Однак, Рахівська міська рада вимушена наголосити на необхідності здійснення платежів за житлово-комунальні послуги.

Оплата комунальних послуг – це щомісячний обов’язок кожного жителя нашої громади та країни. При цьому, згідно з нововведеними нормативно-правовими вимогами, покарання за несвоєчасне або неповне перерахування коштів ще більш посилилися. Саме тому дуже важливо знати, як проходить оплата комунальних послуг в Україні, і яким чином її зручно здійснити.

Звертаємо Вашу увагу на те, що введення воєнного стану не звільняє споживачів від сплати житлово-комунальних послуг. .

Урядом знято мораторій на припинення надання житлово-комунальних послуг, у тому числі електропостачання, у разі їх неоплати або оплати не в повному обсязі населенням, яке проживає в неокупованих територіях та територіях, на яких не ведуться активні бойові дії.

Мораторій на відключення комунальних послуг продовжуватиме діяти лише на окупованих територіях і там, де тривають бойові дії.

Для решти споживачів комунальних послуг, згідно з постановою, відновлено нарахування пені за несплату житлово-комунальних послуг.

Також відновлено стягнення заборгованості за житлово-комунальні послуги в судовому порядку.

Крім того, Кабмін повернув можливість відключення від комунальних послуг боржників, у разі несплати або недоплати за отримані послуги.

Згідно з постановою, у разі тимчасової відсутності в житловому приміщенні споживача та інших осіб понад 30 календарних днів, постачальникам комунальних послуг має бути надана заява та документальне підтвердження в електронній або паперовій формі. Це можуть бути довідки з місця тимчасового проживання, роботи, лікування, навчання, проходження військової служби (у тому числі отримані в іноземній державі), відбування покарання тощо.

Також, враховуючи ситуацію, що склалася на території України, ми розуміємо складність процедури здійснення оплати та пропонуємо Вам сплачувати за послуги ЖКГ за допомогою електронних засобів

Звичайно, можна відправитися на пошту або в банк, але таке рішення вимагає витрат часу і сил. Але не всі мають можливість стояти кілька десятків хвилин (а в деяких випадках пару годин) в чергах. Таким чином, більш оптимальним рішенням буде використання спеціальних онлайн-ресурсів, який дозволяє погасити заборгованість онлайн в пару кліків.
Категорія : Економика


Залишити Коментар