Сьогодні відбулася заключна цьогоріч сесія Закарпатської обласної ради, під час якого прийняли бюджет області

грудня 21 / 2023

Згідно з основним фінансовим документом краю на 2024 рік фінансовий ресурс Закарпаття становить 2 млрд 110,2 млн грн. Варто зауважити, що це на 215 млн грн (на 9,2%) менше, ніж торік. Причина – зарахування до держбюджету військового ПДФО та відсутності субвенції з держбюджету на ремонт доріг.
✅Водночас у бюджеті передбачені збільшення розміру мінімальної заробітної на 16%, оплата комунальних послуг та енергоносії для закладів, які фінансуються з обласного бюджету, придбання медикаментів та продуктів харчування, соціальні виплати (стипендії, пенсії, допомоги).
📌Що стосується конкретних цілей та проектів, фінансування яких передбачене у бюджеті на наступний рік, то варта уваги підтримка будівництва реабілітаційного центру в Ужгороді. Для цього область спрямує 60 млн грн. Для зведення шелтерів для внутрішньо переміщених осіб передбачили 60 млн грн, для оздоровлення дітей військових – 5 млн грн, для підтримки ветеранів – 50 млн грн.
🇺🇦На заходи, пов’язані зі збройною агресією, а саме для підтримки військовослужбовців та ветеранів, внутрішньо переміщених осіб та облаштування місць для них, забезпечення національної безпеки та оборони, цивільного захисту, національного спротиву у бюджеті Закарпаття на 2024 рік передбачено 218,7 млн грн.
Категорія : Економика


Залишити Коментар