Податківці провели семінар для платників Чопської територіальної громади

вересня 22 / 2023
Напередодні, 21 вересня 2023 року, фахівці Головного управління ДПС у Закарпатській області та Ужгородської ДПІ провели семінар для платників Чопської територіальної громади.

Податківці поінформували громадян та суб’єктів господарювання зокрема, про новації, які запровадив Закон України № 3219-IX, а це поступовий перехід країни на довоєнне оподаткування.

Основний акцент зробили фахівці податкової на тому, що підприємці обов’язково повинні застосування РРО чи ПРРО з 1 січня 2022 року, виняток – платники першої групи спрощеної системи оподаткування, їх ця норма не стосується. Наразі, при здійсненні розрахункових операцій у готівковій або безготівковій формі із застосуванням платіжних карток продавець товару чи той, хто надає послугу повинен видати фіскальний чек. Фіскальний чек – свідчення того, що підприємець провадить бізнес за чесними правилами та дбає про свою ділову репутацію.

Законом № 3219-IX відновлено також і обов’язкову сплату єдиного податку та значно розширено коло дозволених перевірок, які здійснюють контролюючі органи.

Також під час семінару податківці нагадали присутнім про особливості визначення та сплати мінімального податкового зобов’язання, сплату податку на землю, нерухоме майно та поінформували про доступні електронні сервіси від ДПС.

Податківці відповіли на запитання, які цікавили присутніх та запевнили, що завжди готові консультувати та роз’яснювати нюанси податкового законодавства аби покращувати бізнес-клімат нашого краю.

ДПС у Закарпатській області
Категорія : Економика


Залишити Коментар