Закарпатських «єдинників» цікавить застосування РРО та ведення обліку товарних запасів

вересня 21 / 2023
Напередодні, 20 вересня 2023 року, в Головному управлінні ДПС у Закарпатській області відбувся черговий сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему: «Особливості застосування РРО/ПРРО». На запитання громадян відповідали фахівці відділу фактичних перевірок Головного управління ДПС у Закарпатській області. Серед питань, які ставили закарпатці було й застосування РРО/ПРРО платниками єдиного податку 1 групи та ведення обліку товарних запасів.

За словами податківців, РРО/ПРРО не застосовуються платниками єдиного податку першої групи. Використовувати касові апарати обов’язково повинні фізичні особи – підприємці, які є платниками єдиного податку 2, 3, 4 груп, при здійсненні розрахункових операцій у готівковій або безготівковій формі із застосуванням платіжних карток.

Суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для виконання платіжної операції зобов’язані вести в порядку, встановленому законодавством, облік товарних запасів, здійснювати продаж лише тих товарів, що відображені в такому обліку.

Такі вимоги не поширюються на фізичних осіб - підприємців, які є платниками єдиного податку та не зареєстровані платниками податку на додану вартість (крім тих, які провадять діяльність з реалізації технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, а також лікарських засобів та виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння).

ДПС у Закарпатській області
Категорія : Економика


Залишити Коментар