На Рахівщині партнерство ЄС та ФАО забезпечить відновлення та розвиток сільськогосподарських ланцюжків доданої вартості

січня 26 / 2023
Партнерство ЄС та ФАО забезпечить відновлення та розвиток сільськогосподарських ланцюжків доданої вартості
На Рахівщині партнерство ЄС та ФАО забезпечить відновлення та розвиток сільськогосподарських ланцюжків доданої вартості


Проєкт, що фінансується ЄС на загальну суму 15,5 млн доларів США, спрямований на подолання збоїв в аграрному секторі, спричинених війною.

Сільські домогосподарства, дрібні фермери та малі сільськогосподарські підприємства отримають допомогу у межах проєкту на загальну суму 15,5 млн доларів США, що фінансується Європейським Союзом (ЄС) та реалізується Продовольчою та сільськогосподарською організацією ООН (ФАО).

Метою проєкту є підтримка функціонування, зміцнення та посилення ланцюжків доданої вартості у сільському, рибному та лісовому господарствах, а також їхня адаптація до умов воєнного часу.

Проєкт буде спрямований на підтримку виробників у Львівській, Івано-Франківській, Закарпатській та частині Чернівецької областей через надання відповідних грантів для інвестицій на рівні фермерських господарств та ланцюжків доданої вартості у поєднанні з наданням дорадчих послуг і консультацій.

Програма інвестиційної підтримки буде впроваджена через Державний аграрний реєстр України (ДАР) і, починаючи з березня 2023 року, гранти будуть надаватися відповідним сільськогосподарським виробникам та сільськогосподарським підприємствам Закарпатської області у таких ланцюжках доданої вартості:

* Гуцульська овеча бриндзя, захищене найменування походження (PDO)
* Гуцульська коров'яча бриндзя, захищене найменування походження (PDO)
* Закарпатський мед, захищене географічне зазначення (PGI)
* Закарпатське вино.

Деталі за посиланням:
Категорія : Економика


Залишити Коментар