Залишок бюджетних коштів за 2022 рік спрямують на потреби військових та комунальних закладів, які приймають внутрішньо переміщених осіб

грудня 02 / 2022
Залишок бюджетних коштів за 2022 рік спрямують на потреби військових та комунальних закладів, які приймають внутрішньо переміщених осіб

Відбулося засідання постійної комісії з питань бюджету. Депутати розглянули зміни до обласної казни на 2022 рік, у яких врахували потреби у додаткових коштах військових установ, комунальних закладів, розпорядниками яких є обласна рада, адміністрація чи місцеві громади.

За словами голови комісії Наталії Штефуци, Постанова Уряду №590 щодо переліку пріоритетних видатків бюджетів в умовах воєнного стану обмежує використання коштів. Тому фінансування, у першу чергу, спрямовується на потреби військових, поліції, а також комунальних закладів, у яких проживають внутрішньо переміщені особи.

«Оскільки Закарпаття - єдина область в Україні, де бюджет розподіляється консолідовано, за участі військової адміністрації і депутатів обласної ради, відповідно, і зміни до бюджету також приймаються за згодою комісій», - наголосила Наталія Штефуца.

Загальна потреба у додаткових коштах на оборонний сектор і комунальні установи склала 55 млн 277 тисяч грн.
З них, згідно з рішенням членів бюджетної комісії, 22 млн 695 тис. грн. спрямовано на Програму підтримки військових частин Закарпатської області, потреби 128 гірсько-штурмової бригади, 101-ї бригади територіальної оборони, військової частини А1778, Нацполіції і СБУ. 800 тисяч грн. отримає КНП «Обласний госпіталь ветеранів війни».

1 млн 280 тис. грн. буде виділено на благоустрій територій для розміщення тимчасового житла для ВПО у Свалявському професійному будівельному ліцеї, 1 млн 375 тис. – території ДПТНЗ «Мукачівський професійний аграрний ліцей ім. М. Данканича». Як відомо, будівництво 21 модульного будиночку для вимушених переселенців на земельних ділянках цих закладів – результат співпраці Закарпатської обласної ради з БФ «Карітас Чеської Республіки». Основну частину проєкту фінансують благодійники, благоустрій навколишньої зони – відповідальність закарпатців. У подальшому це житло можна буде використати для потреб місцевих студентів.

Також відбувся перерозподіл у межах загального обсягу коштів. Відтак 1 млн. 931 тисяча грн. через співфінансування з місцевими громадами виділено на придбання шкільних автобусів для закладів освіти.

17 млн. 900 тис. грн. спрямовано на капремонт автомобільної дороги загального користування місцевого значення Синевир-Колочава-Буштино.
Керуюча справами облради, депутатка Мирослава Ливч порушила питання ремонту дороги Свалява – Довге – Липча (відтинок Свалява-Керецьки). Ця дорога є пріоритетною, оскільки об’єднує два райони. Наразі здійснюється коригування проєкту. Головний розпорядник коштів – Департамент інфраструктури і розвитку.

Засідання відбулося за участі членів комісії з питань бюджету: Наталії Штефуци, Володимира Пауля, Олександра Ледиди, Івана Чубирки, Мирослава Білецького. Онлайн доєдналися: Михайло Рівіс, Василь Крулько, Пейтер Чобо, Василь Юрик. У зібранні взяли участь голова обласної ради Володимир Чубірко, його перший заступник Андрій Шекета, заступниця Андріана Сушко, заступник голови ОВА Василь Іванчо.

Інформацію про внесення змін до бюджету-2022 рік надав директор Департаменту фінансів Закарпатської ОВА Петро Лазар.

Пресслужба Закарпатської обласної ради
Категорія : Економика


Залишити Коментар