Чеські партнери візьмуть участь у Плані з відновлення України

липня 16 / 2022

Чеські партнери візьмуть участь у Плані з відновлення України

Перебуваючи з візитом у Чеській Республіці, голова Закарпатсткої обласної ради Володимир Чубірко взяв онлайн участь у розширеному засіданні президії Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові, на якому було презентовано план відновлення України.

Захід проходив під головуванням керівника офісу Президента Андрія Єрмака, за участі голів місцевих рад і військових адміністрацій, мерів міст, послів країн та власників бізнесу.

Йшлося про Fast Recovery plan – план з відбудови зруйнованих міст, сіл, шкіл, лікарень (всього наразі 38 тис. об’єктів) внаслідок повномасштабного вторгнення росії.

Держава планує виділити на це з бюджету 3 млрд. грн власних коштів, а також залучати український бізнес, іноземні донорські й спонсорські інвестиції. Загальна сума для реалізації Fast Recovery plan становить 17 млрд. дол.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль закликав керівників місцевих громад активізувати спілкування з колегами країн-партнерів, які мають намір брати участь у відбудові України.

- Символічно, що обговорення цього великого національного проєкту, аналогу Плану Маршала, мене застало саме в Чехії, де Закарпатська обласна рада має багато готових кейсів у цьому напряму. Ми вже провели роботу з Пардубіцьким та Краловоградецьким краями, Височиною та іншими регіонами з визначення об’єктів в Україні, які наші друзі зможуть взяти під опіку і відбудувати. Важливо, що всі вкладені інвестиції будуть зафіксовані і згодом відшкодуються за рахунок конфіскованих російських активів, - сказав Володимир Чубірко після засідання президії Конгресу.

Він зазначив: «Україна має стати вітриною успіху такого проєкту для всього цивілізованого світу і я вдячний нашим чеським партнерам за те, що підтримали ідею і вже працюють над її реалізацією».

Пресслужба Закарпатської обласної ради
Категорія : Економика


Залишити Коментар