Лісівники Рахівщини взяли участь у нараді щодо підготовки до опалювального сезону

липня 16 / 2022

Лісівники ДП «Ясінянське ЛМГ» взяли участь у нараді щодо підготовки до опалювального сезону 2022-2023 року на території Ясінянської громади.
Нарада відбулася за ініціативи голови Ясінянської територіальної громади Андрія Делятинчука за участі представників ДП «Ясінянське ЛМГ», Карпатського біосферного заповідника, членів ГО «Асоціація підприємців і підприємств Ясінянської долини», керівників комунальних закладів, старостів громади та працівників органу місцевого самоврядування. Мета спільної зустрічі полягала у вирішенні питання щодо своєчасної підготовки установ до опалювального сезону та належного забезпечення місцевих дворогосподарств паливними дровами. Зокрема, присутні керівники установ довели до відома присутніх необхідний обсяг ресурсів який потрібен для успішного проходження опалювального сезону і доповіли про стан справ із проведенням тендерних закупівель й укладанням договорів про забезпечення їх вугіллям та паливними дровами.
Заступник директора ДП «Ясінянське ЛМГ» Юрій Гутелюк проінформував учасників наради про поточний процес та терміни забезпечення паливними дровами установ громади у відповідності до укладених договорів. Зокрема, станом на 14.07.2022 року фактичні поставки дров для Ясінянського територіального центру здійснено в об’ємі 123 м3, що становить 35 % від обсягу укладеного договору, КНП «Ясінянська МЛ» - 32 м3 , що становить 80% від обсягу укладеного договору, військова частина - 18 м3 , що становить 100 % від обсягу укладеного договору. Щодо забезпечення дровами закладів освіти, наразі триває процедура тендерних закупівель відділом освіти Ясінянської територіальної громади.
Для забезпечення потреб населення паливними дровами з початку року, станом на 14.07.2022 року фактично відпущено 9633 м3 дров’яної лісопродукції, що складає 93 % від обсягу зазначеного в поданих громадянами заявах. Присутніх також, проінформовано про цінову політику дров’яної продукції на підприємстві, яка наразі є однією з найнижчих з поміж лісових господарств Закарпаття.
Слід зауважити, що на ДП «Ясінянське ЛМГ» припадає левова частка забезпечення державних установ та мешканців населених пунктів Ясінянської територіальної громади паливними дровами. У зв’язку з військовими діями та розміщенням на території громади внутрішньо переміщених осіб суттєво зросла потреба у дров’яній деревині. Як наслідок зріс попит на дрова, який потягнув за собою ажіотаж серед населення, що в свою чергу призводить до затримки поставки дров пов’язаної з невідповідністю заявленого обсягу необхідних поставок і лісогосподарськими й технічними можливостями лісозаготівлі.
Окремим питання на порядку денному наради було винесено потребу першочергового забезпечення паливними дровами сімей військовослужбовців, які зараз несуть службу у лавах захисників України та малозабезпечених верств населення.
У підсумку робочої наради, учасниками було визначено основні завдання та обсяги робіт, які необхідно виконати в рамках підготовки до опалювального сезону в осінньо-зимовий період та напрацьовано алгоритм взаємодії щодо забезпечення паливними дровами державних установ та місцевих мешканців.
Категорія : Економика


Залишити Коментар