Виплати родинам загиблих, побутові послуги вимушеним перееленцям – рішення позачергової сесії міськради Ужгорода

березня 24 / 2022


Хвилину мовчання за загиблими впродовж місяця військової агресії росії проти України оголосив сьогодні міський голова Ужгорода Богдан Андріїв перед початком роботи позачергової сесії Ужгородської міської ради.

На засіданні депутати внесли зміни та доповнення до Програми додаткових гарантій соціального захисту громадян на 2020-22 роки – у зв’язку із воєнним станом на території України. Зокрема, передбачили видатки загального фонду місцевого бюджету на закупівлю побутових послуг – миття, прання та інше, які надають тимчасово переміщеним особам.

Ужгородська міська рада виплачуватиме матеріальну допомогу у розмірі 50 тисяч гривень представнику сім’ї загиблого/померлого військовослужбовця Збройних Сил, Служби безпеки, Служби зовнішньої розвідки, Головного управління розвідки Міністерства оборони, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Управління державної охорони, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, Державної спеціальної служби транспорту, військового прокурора Офісу Генерального прокурора, рядового і начальницького складу Державної служби з надзвичайних ситуацій, співробітника Служби судової охорони, начальницького складу управління спеціальних операцій Національного антикорупційного бюро та поліцейського.

За це проголосували депутати, які внесли зміни та доповнення до Програми посилення соціального захисту громадян міста «Добра справа» на 2021 – 2023 роки» та Програми «Порядок надання матеріальної допомоги особам, які потребують соціальної підтримки» у зв’язку із введенням воєнного стану на території України.

Допомога надаватиметься не пізніше, ніж через 3 місяці з дня смерті, представник сім’ї має звернутися із заявою до департаменту соціальної політики Ужгородської міськради та надати пакет відповідних документів.

Депутати підтримали і проєкти рішень, щоб прийняти кошти субвенції на 2022 рік із надання послуг із проведення медичних оглядів призову громадян на строкову військову службу, прийняття громадян на військову службу, прийняття громадян на військову службу за контрактом, проведення медичного огляду військовозобов'язаних, резервістів для визначення ступеня придатності їх до військової служби, приписки молоді:

– 50 тис грн від Середнянської селищної територіальної громади;

– 50 тис грн від Великодобронської сільської територіальної громади;

– 50 тис грн від Холмківської сільської територіальної громади;

– 25 тис грн від Оноківської сільської територіальної громади.

На завершення засідання зачитали заяви депутатів фракції політичної партії «Опозиційна платформа – За життя» про вихід із фракції. Таким чином фракція партії ОПЗЖ в Ужгородській міськраді перестала існувати.

Відповідно до заяв депутатів, які входили до цієї фракції, у міськраді створили об’єднання «Рідний край».
Категорія : Економика


Залишити Коментар