Знайшли язик в лісі: що за знахідка ввела всіх у паніку (ФОТО)

вересня 28 / 2024
Більш як тиждень закарпатці збирають в лісах перші осінні гриби. Люди кажуть, що цьогоріч весняний та літній грибний сезони прийшли й зарано й люди вийшли на полювання у кінці лютого. Однак ні весняний ні літній період не були аж занадто багатими на очікуваний врожай смаколиків. Літні білі гриби вродили не всюди. Рекордна посуха попсувала надії місцевих жителів. Практично весь липень і серпень цьогоріч в області не було дощових опадів. Сільгоспділянки, засаджені овочами, з яких основне місце займає картопля, трансформувались в бетон. "Другий хліб" люди вибирали із муками.

Від спеки потерпали місцеві річки, ліси в горах й низинах - екологи почали бити на сполох.



Дощ врятував ситуацію, хоч люди вже й не сподівались

Уже у вересні в регіоні дочекались дощів, після чого в лісах з'явились довгоочікувані трофеї. Зараз полюють здебільшого на підосичники. Білих не так ще багато, повідомляють грибники. Тішаться ароматним "карпатським красеням" й дякують Богу, що вродило в лісах.

У попередній публікації ми писали, як грибарять на Хустщині. Що показують в мережі Фейсбук?

Перші свіжі смаколики можна побачити вже на ринку. Гриби подають мариновані й сушені. Вартість білих (в сушеному вигляді) від 1800 гривень за кілограм, а лисички - від 1500 гривень за кілограм.

Нагадаємо: Грошей не вистачить: закарпатцям слід запасатись продуктом, якого вже завтра може не бути у магазинах

Що ще знаходять в лісах у цей період?

Закарпатці, окрім білих грибів, також знаходять червонокнижні трофеї цієї осені. Серед знахідок - Грифола кучерява. Одна з унікальною та цінних знахідок у місцевих лісах. Добре смакує у смаженому, тушкованому й вареному вигляді. Гурмани кажуть, що смак гриба нагадує куряче м'ясо. В народі гриб називають по різному: гриб баран, дідова борода, квочка, Федоргомба.

Також у деяких районах почали активно збирати чорну лисичку. Гриб не лише їстівний, але й лікувальний.

А ось в мережі Фейсбук оприлюднили диво-знахідку, що змусила оторопіти ряд грибників. Люди пишуть, що знайшли гриб - язик. Форма гриба і дійсно нагадує частину тіла, як видно із фото. Кажуть, що гриб їстівний та рідко де його можна знайти.
Категорія : Різне


Залишити Коментар