Як уникнути теплового удару?

липня 10 / 2024

Спека створює ризик зневоднення та перегріву. Як подбати про себе та уникнути небезпечного теплового удару?
Температура понад 30 градусів у затінку, особливо при підвищеній вологості, несе найбільший ризик теплового удару для людей похилого віку, особливо хворих, а також для дітей.
Про це не слід забувати під час спекотної погоди
Найголовніше - правильно зволожувати себе, тобто споживати щонайменше 2 літри води на день (чим більша фізична активність, тим більше води потрібно), бажано мінеральної. Слід уникати кави та алкоголю, оскільки вони можуть призвести до зневоднення.

Не перевтомлюйтеся, відпочивайте і уникайте перебування на сонці з ранку до пізнього вечора. Одяг повинен бути легким, бавовняним, дихаючим, світлих кольорів, які відбивають сонячні промені.

Які симптоми теплового удару?
Якщо ви помітили симптоми теплового удару, негайно зателефонуйте до екстреної медичної допомоги за номером 103. До них відносяться підвищена температура, прискорене серцебиття, сильний головний біль, нудота і блювота, дезорієнтація і непритомність.

Також важливим є правильне харчування. У спекотні дні бажано відмовитися від жирної, важкоперетравлюваної їжі та замінити її на легкозасвоювану, з більшою кількістю овочів і фруктів, багатих на воду. Інтенсивні фізичні навантаження на свіжому повітрі не рекомендуються.
Категорія : Різне


Залишити Коментар