Як необхідно носити зброю: найважливіші правила

липня 19 / 2024
Останнім часом ЗМІ приділяють дедалі більше уваги питанню відкритого носіння зброї. Річ у тім, що існують правильні та неправильні способи носіння зброї. На превеликий жаль, більшість власників застосовують саме помилкові способи. Тому далі представлено кілька корисних порад від Darwin Club які розповідають про те, як це треба робити.



Поводитися ввічливо з поліцейськими


При виході з дому, беручи з собою зброю, необхідно обов'язково брати й дозвіл на неї. Слід розуміти, що в будь-який момент може підійти поліцейський. Зазвичай вони нормально ставляться до того, що будь-хто з цивільних носить зброю. Але тільки в тому разі, якщо ця людина не відмовляється показувати документи та не намагається чинити опір. Така вистава легко може завершитися арештом.

Поводитися правильно в громадських місцях


Навіть маючи при собі зброю, не варто навмисно привертати до цього увагу оточуючих, незалежно від того, куди сьогодні потрібно піти - в кафе на побачення чи в магазин за продуктами. Правильне рішення - просто займатися своїми повсякденними справами, як зазвичай. Пістолет має стати частиною образу, яка не буде використовуватися без причини. Його краще взагалі не діставати, якщо немає вагомого приводу - реальної загрози життю.

Виділяти достатньо часу на тренування


Важливо не тільки навчитися користуватися зброєю, а й бути готовим до ситуацій, коли під час конфлікту цю зброю спробують відібрати. Не можна допускати подібних помилок. Плюс до того, варто придбати кобуру з фіксацією. Це не тільки зробить положення надійнішим, а й ускладнить завдання зловмиснику.

Легалізувати зброю


Незалежно від того, яку зброю можна вільно носити, на неї має бути дозвіл. Цей документ легальним способом можна отримати, тільки пройшовши відповідні курси правильного поводження зі зброєю і стрілецької практики.

Використовувати зброю легально


Хтось може і не звернути уваги на цю пораду, однак думати на перспективу ніколи не буває зайвим. Тому при носінні зброї - навіть якщо вона не летальна - потрібно завчасно знайти кваліфікованого адвоката. Випадки бувають різні, тому не завадить прикрити свою спину до того, як станеться щось серйозне.

Також потрібно вивчити правові межі самооборони. Важливо не діяти імпульсивно і вміти відрізняти просте хамство від випадків, коли самооборона дійсно може знадобитися. Наприклад, на грубу людину в черзі в магазині навряд чи доречно кидатися з пістолетом, а ось напад п'яниці з ножем у барі - цілком привід для самозахисту.

Вчитися захищатися самостійно


Це важлива порада. Навіть знаючи, як носити зброю правильно, необхідно вміти захищатися і без неї. Адже той самий пістолет може заклинити, зламатися або загубитися. Навіть маючи при собі газовий балончик, випустивши його з рук, легко залишитися беззахисним. Світ насильства багатогранний, існують сотні способів завдати каліцтва навіть людині зі зброєю. Крім того, про фізичну форму просто не слід забувати, адже саме від неї залежить швидкість реакції, пересування, та й будь-яких інших дій у стресовій ситуації.



Не робити дурниць


Дозвіл на носіння зброї - це не привід виймати її з кобури з будь-якого приводу. Необхідно пам'ятати про те, що будь-яка дія зі зброєю може створити своєму власникові погану репутацію. Тому не варто піддаватися на провокації, чинити імпульсивно і власноруч провокувати небезпечні ситуації. Крім того, якщо в планах сьогодні повеселитися з друзями та добряче напитися - краще залишити пістолет удома. В іншому разі ймовірність провести ніч у поліції різко підвищується.

Варто пам'ятати найважливіше правило як необхідно носити зброю. Якщо людина відкрито носить при собі зброю, у своїй особі вона представляє всіх власників зброї, загалом. Тому слід бути адекватним представником цієї касти.
Категорія : Різне


Залишити Коментар