Підкладка під ламінат – основа професійного укладання

липня 09 / 2024
Підкладка під ламінат – основа професійного укладання
Підлогове покриття забезпечує належний комфорт та безпеку, зручність та відповідність певному дизайну інтер'єру. Серед безлічі варіантів покриттів можна знайти ламінат, що відрізняється доступною вартістю та прийнятним зовнішнім виглядом. Це універсальний та практичний матеріал, який справляється практичними з будь-якими завданнями.

Укладання виконується плаваючим способом і йому необхідний як сам матеріал, так і додатково підкладка. Залежно від виду матеріалу може використовуватись різна підкладка під ламінат, яка виконує ті чи інші функції. Щільність та структура відрізняються, а сама продукція продається у вигляді рулонів чи плит.

Особливості підкладки під ламінат
Застосування підстилки забезпечує надійну базу під ламінат, також гарантує додаткову звукоізоляцію. Це актуально для багатоквартирних будинків із панелей. Підстилка застосовується як елемент вирівнювання основи, дозволяючи додатково виключити проблеми за мінімальної нерівності підлоги. За відсутності підстилки або неправильного її застосування з'являються скоси та люфти, а деякі дошки можуть просідати.

Ідеальна товщина підкладки складає 3 мм. Якщо вибирати більшу товщину, то є ймовірність появи сильного розхитування планок. Підкладка додатково потрібна для створення оптимального мікроклімату бетонної стяжки.

Види підкладок
Коли основа під ламінат є ідеально рівною, тоді висота підкладки може бути 2 мм. За наявності перепадів рекомендується вибирати 3 мм. Сьогодні виробники пропонують такі варіанти підкладок:
• хвойні;
• пінополістиролові;
• бітумно-коркові;
• пробкові.

Останні пробкові види підкладок гарантують відмінну звукоізоляцію та можуть витримати сильний тиск. Але матеріал може вбирати вологу, тому пробкові підкладки не можна використовувати на кухні або у ванній кімнаті. Бітумно-пробкові аналоги відмінно підходять для укладання ламінату плаваючим способом, але також не рекомендується встановлювати у приміщеннях з високою вологістю.

Хвойні види підкладок виготовлені з натурального дерева, також відрізняються гарною ізоляцією. Підкладки з пінополістиролу є оптимальними для приміщень, де планується високе навантаження на ламінат. Через комірчасту структуру виключено появу конденсату.

Де придбати підкладку під ламінат?
Інтернет-магазин Leroy Merlin Україна запропонує безліч підкладок на вибір. Вони відрізнятимуться матеріалом виготовлення, виробником, товщиною та іншими технічними параметрами. У разі виникнення складнощів завжди можна звертатися за допомогою до менеджерів компанії.
Категорія : Різне


Залишити Коментар