Кохання коханням, а машину записуй на маму: як правильно скласти шлюбний договір

лютого 18 / 2024

Шлюбні договори зазвичай укладаються у тому, щоб у разі розриву відносин убезпечити від майнових посягань другої половинки.


Шлюбний договір можна підписувати до укладення шлюбу та після. Але є пункти, які не слід вносити в документ, вони можуть бути пов'язані з уникненням відповідальності, що одразу ставить під сумнів весь документ. Про це розповів адвокат Ростислав Кравець.



Люди укладають шлюбні договори про те, щоб зберегти своє матеріальне становище у разі розірвання шлюбу. Такі договори засвідчуються нотаріально, тому слід заздалегідь обговорити всі пункти, з яких складатиметься документ.

Слід не прописувати в шлюбному договорі особисті зобов'язання, наприклад, передачу дітей або відмову від аліментів. Тобто ті зобов'язання, покладені на батьків законом. Або якісь особисті зобов'язання, що примушують до неправомірних дій
- зазначає адвокат.
Популярні новини зараз
До таких цін краще підготуватися: експерти спрогнозували дефіцит та шалену вартість двох популярних овочів
Один за всіх, і всі за одного! В Україні з 1 березня запускають нові правила для отримання соцвиплат
У YASNO попередили про нововведення для клієнтів: сплачувати рахунки по-новому
Чоловікам назвали простий спосіб перетнути кордон: "Просто показуєш"
Показати ще
Сімейна сварка, Ілюстративне фото
Сімейна сварка, Ілюстративне фото
Адвокат зазначив, що якщо договір укладався, щоб уникнути відповідальності, то його легко визнати недійсним. В інших випадках шлюбний договір складно оскаржити.


Адвокат зазначив, що є два види договорів, які укладаються подружжям. Це шлюбний договір, що стосується придбаного майна та договір про поділ майна — вже існуюче майно.
Категорія : Різне


Залишити Коментар